Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Máglyarakás

Máglyarakás Hozzávalók: kb. 6 alma 1 mk. őrölt fahéj 15 dkg margarin 8 zsemle 1 l tej 4 tojás 30 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor baracklekvár Elkészítése: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk. A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. A tejet felforraljuk, a […] Tovább

Édes túróval töltött zsemle

Édes túróval töltött zsemle Hozzávalók: 8 db zsemle 8 dl tej 10 dkg porcukor 3 db tojás 50 dkg tehéntúró 2 csomag vaníliás cukor 3 dkg mazsola 1 db citromhéj a tepsi kikenéséhez 3 dkg margarin a díszítéshez 4-5 levél citromfű 4-5 db málna Tokaji aszú, 3 puttonyos borkülönlegesség Elkészítése: A zsemlék felső harmadát egy […] Tovább

Töltött zsemle más módon

Töltött zsemle más módon Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél cs petrezselyem, 4 zsemle, 30 dkg apró gomba, 4 ek olaj, 3 tojás, 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemle tetejét levágjuk, belét kikaparjuk. A gombákat négyfelé vágjuk. Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, lefedve kb. […] Tovább

Túróval töltött zsömle

Túróval töltött zsemle Hozzávalók: 4 db zsemle, 3 dl tej, 20 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 8 dkg porcukor, 1/2 citrom héja, 2 db tojássárgája, 3 dkg vaj, 5 dkg vaníliás porcukor Elkészítése: A zsemlék tetejét levágjuk és belső, puha részét kivesszük. A zsemle belsejét egy kevés vaníliás tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tehéntúrót áttörjük, […] Tovább

Vatruska belorusz, orosz, ukrán

Vatruska HOZZÁVALÓK: 8 db császárzsemle 1 doboz krémtúró vagy 25 dkg áttört tehéntúró 2 tojás 5 dkg cukor kis citromhéj 10 dkg mazsola 1-2 evőkanál tejföl ELKÉSZÍTÉSE: 8 szép császárzsemle tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk és az üreget túrókrémmel töltjük meg. A túrókrémhez egy doboznyi krémtúrót (vagy 25 dkg áttört tehéntúrót) simára keverünk 2 tojássárgával meg […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!