Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Újévi lencsés zöldségragu tormával

Újévi lencsés zöldségragu tormával Elkészítési idő: 1 éjszaka áztatás + 30 perc Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg lencse, egy éjszakára vízbe áztatva 3-4 babérlevél 1 mokkáskanál köménymag 1 mokkáskanál koriandermag (őrölt is lehet) 4-5 gerezd fokhagyma 1 kiskanál só 10 dkg vöröshagyma, apró kockákra vágva 1 evőkanál szűz olívaolaj 35 dkg sárgarépa, gyufaszálnyi csíkokra vágva […] Tovább

Zöldségleves 2

Zöldségleves Hozzávalók: 1 adag ½ sonkahagyma 1 sárgarépa ½ édeskömény 1 kis cukkini ½ gerezd fokhagyma 5 dkg főtt fehérbab (konzerv is lehet) 1 tk. olívaolaj 2 dl zöldségleves (instant is lehet) 2 koktélparadicsom 1 tk. frissen őrölt parmezán Elkészítése: Mosd meg a hagymát, az édesköményt, a sárgarépát és a cukkínit, majd vágd fel egyforma […] Tovább

Zöldségleves 1

Zöldségleves Hozzávalók: sárgarépa petrezselyem karalábé zöldbab olaj karfiol vagy brokkoli 1 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma só petrezselyem zöld Elkészítése: A sárgarépát, petrezselymet, karalábét, apró kockára vágjuk, teszünk hozzá zöldbabot és kevés olajon megpároljuk, majd felengedjük vízzel. Tehetünk bele karfiolt vagy brokkolit is. 1 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát is belefőzünk, ízlés szerint sózzunk és […] Tovább

Kolbászos zöldségleves fűszeresen

Kolbászos zöldségleves fűszeresen Hozzávalók: 30 dk g füstölt csípős kolbász 20 dkg paradicsom 20 dkg zöldborsó konzerv 3 dkg vaj 1 liter húsleves vagy leveskockából készített leves 10 dkg csemege kukorica konzerv 5 dkg vöröshagyma só őrölt bors csípős fűszerkeverék Elkészítése: A kolbászt melegvíz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre […] Tovább

Zöldségleves garnélával

Zöldségleves garnélával Egy egyszerű zöldséglevest is tehetünk különlegessé, ha valami szokatlan levesbetétet főzünk bele, hát még, ha ez az alapanyag a fehérjében gazdag, vágykeltő tulajdonságairól a keleti kultúrákban régóta ismert garnélarák! Hozzávalók: 3 sárgarépa 2 burgonya 20 dkg karfiol, 20 dkg zöldbab 20 dkg garnélarák 4 retek 10 dkg zöldborsó 5-5 dkg spenót és vaj […] Tovább

Tavaszi hideg fűszerleves

Tavaszi hideg fűszerleves Hozzávalók: 15 dkg friss spenót 20 dkg újburgonya 5 dkg vöröshagyma ½ dl olaj ½ csomó friss kapor ½ csomó petrezselyemzöld 1 dkg fokhagyma 2 dl natúr joghurt só őrölt fehér bors citromlé cukor Elkészítése: A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a spenót vastag szárait eltávolítjuk, alaposan megmossuk. A hagymát finomra, a […] Tovább

Szoljanka 2

Szoljanka Hozzávalók: (4 személyre): 30 dkg sertéslapocka, 30 dkg marha lábszár, 30 dkg csirke- vagy pulykamáj, 30 dkg sós-vizes uborka, egy marék savanyú-káposzta, 5 dkg füstölt szalonna,  2 evőkanál sűrített paradicsom, egy marék olajbogyó (fekete vagy zöld), 3 gerezd fokhagyma, 2 db bármilyen húsleveskocka, só, bors, majoránna, pirospaprika, egy kávéskanál cukor Elkészítése: Az apró darabokra […] Tovább

Szoljanka 1

Szoljanka Szoljanka névre hallgat az orosz korhely-leves. Hozzávalók olívaolaj, finomra vágott vöröshagyma, fokhagyma, paprika, sárgarépa, maradék sültek: sonka, marhahús, csirke, füstölt kolbász, savanyú uborka, kapor, egy evőkanál paradicsom püré, őrölt csípős paprika, citromlé. felöntéshez víz, vagy húsleves, só, bors, citromgerezdek, tejföl. Elkészítése: Az olajon megdinszteljük a szálára vágott vöröshagymát, a végén adunk hozzá zúzott fokhagymát, […] Tovább

Minestrone leves

Minestrone leves Hozzávalók: 1,2 l húslé 15 dkg spagetti 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 kisebb darab zeller 2 kisebb burgonya 2 db paradicsom 1 kisebb hagyma őrölt bors, só kakukkfű, oregáno 1 kis doboz paradicsompüré finomra vágott petrezselyem reszelt sajt Elkészítése: Vágjuk apró kockára a zöldségeket, majd a húslébe rakjuk bele a fűszerekkel […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!