Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Citromos zöldségleves Ch

Citromos zöldségleves Hozzávalók: 10 dkg vaj 1 csomó petrezselyemzöld 20 dkg zeller 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 10 dkg gomba csipet étkezési só 1 kk őrölt bors 3 dl főzőtejszín 1 ek búzafinomliszt 1 db tojás 1 db citrom csipet tárkony tálaláshoz Tolnai Chardonnay, száraz fehérbor Elkészítése: A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, pezsdülésig forrósítjuk, […] Tovább

Zöldborsóleves 1

Zöldborsóleves Hozzávalók: 1 kg friss zöldborsó kb 10 szál borsóhéj egy nagyobb fej hagyma egy szál friss sárgarépa olaj 2 kanálnyi liszt egy kis pirospaprika 2 l víz még egy fél zacskó mélyhűtött borsó só pici bors 1 teáskanálnyi cukor 1 teáskanálnyi szódabikarbóna 2 csomag apróra vágott friss petrezselyem A csipetkéhez 1 tojás só liszt […] Tovább

Zöldborsóleves 3

Zöldborsóleves   Hozzávalók:   1 kg zöldborsó 3 dkg zöldpetrezselyem olaj 1 kávéskanál cukor kevés só 4 dkg liszt 1 1/4 liter hideg víz galuska tejföl   Elkészítése:   1 kg zöldborsót kitisztítva, 3 dkg zöldpetrezselymes olajban, 1 kávéskanál cukorral és kevés sóval meghintve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha puha 4 dkg liszttel meghintjük, jól […] Tovább

Zöldborsóleves 2

Zöldborsóleves Hozzávalók: kb. 1 kg-s csirke, 1,5 kg friss zöldborsó, 2 dl tejszín, tojássárgája új fehérrépa, sárgarépa, karalábé petrezselyem Elkészítése: A csirkét szétdarabolva, kevés fűszerrel, friss fehér és sárgarépával, petrezselyemmel megfőzünk. A borsót vagy belefőzzük, amikor már majdnem kész, vagy külön vajon megpároljuk és beleöntjük a levesbe. Mindkét esettben forrásban legyen a leves, amikor belekerül […] Tovább

Kati zöldborsólevese

Kati zöldborsólevese Hozzávalók: só csirkeaprólék 2 evőkanál olaj egy csomó sárgarépa 60 dkg zöldborsó egy nagy maréknyi zöldborsóhéj egy nagy csokor petrezselyem apró galuskák Elkészítése: Annyi sós vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzünk egy csirkeaprólékot. Egy másik edényben két evőkanál olajon néhány percig sütünk egy csomó megtisztított karikára vágott sárgarépát, majd beleforgatunk 60 dkg megtisztított […] Tovább

Erdélyi zöldborsóleves

Erdélyi zöldborsóleves Hozzávalók: ¼ liter tej csipet reszelt szerecsendió só 2 dkg vaj vagy margarin 12 dkg liszt 2 tojás ½ kg-s konzerv borsó 2 leveskocka vagy ételízesítő por galuskák 1 csokor zöldpetrezselyem Elkészítése: Felforralunk egy negyed liter tejet csipet reszelt szerecsendióval, sóval, meg két dkg vajjal vagy margarinnal, és apránként, állandóan keverve beleszórunk 12 […] Tovább

Zöldborsó krémleves 3 Ch

Zöldborsó krémleves Hozzávalók: 10 dkg vaj 2 csomó petrezselyemzöld 60 dkg gyorsfagyasztott zöldborsó 1 db zsemle 30 dkg sárgarépa csipet étkezési só 1 ek kristálycukor 3 dl főzőtejszín 6 dl tej tálaláshoz Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, OEM vörösbor Elkészítése: Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a petrezselyemzüldet apróra vágjuk, majd rászórjuk. Amikor a vaj pezsegni kezd, […] Tovább

Zöldborsó krémleves 2 Ch

Zöldborsó krémleves Hozzávalók: 10 dkg vaj 2 csokor petrezselyemzöld 30 dkg mirelit zöldborsó csipet só csipet cukor 3 dl főzőtejszín 2 db tojás (M méret) 1 ek búzafinomliszt a tálalás 1 db zsemle Neszmélyi Irsai Olivér, száraz, minőségi fehérbor Elkészítése: A vajat felforrósítjuk, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zöldborsót hozzáadjuk, majd fedő alatt pár […] Tovább

Borsó püré leves pirított zsemlekockával

Borsó püré leves pirított zsemlekockával Hozzávalók: 25 dkg borsó egy fej hagyma 2 liter víz világos rántás só bors petrezselyemzöld olaj zsemle Elkészítése: 25 dkg borsót és egy fej apróra vágott hagymát 2 liter vízben puhára főzünk. Ha megfőtt világos rántást készítünk és a levet azzal sűrítjük, majd kézi turmixszal addig keverjük, amíg teljesen sima […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!