Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Töltött fánkok 1914

Töltött fánkok Hozzávalók: ¼ liter tej 8 dkg vaj 14 dkg liszt 2 egész tojás és 3 tojássárgája kevés só 2 evőkanál cukor kevés citromhéja zsír liszt vaníliakrém * 3 tojás 12 dkg törött cukor Elkészítése: ¼ liter tej, 8 dkg vaj egy lábosban a tűzhelyen fel lesz forralva és azután folytonos keverés mellett 14 […] Tovább

DIA FRANKFURTI KOSZORÚ

dkg DIA FRANKFURTI KOSZORÚ g Ch/100g g Ch Elkészítése: 2,00 20 dkg vaj         A TÉSZTÁHOZ 0,50 1,00 Keverd habosra a szobahőmérsékletű, puha vajat a cukorral, és a reszelt cit-romhéjjal. Egyesével keverd hozzá a to-jásokat is. Keverd el a liszben a kemé-nyítőt és a sütőport, majd az egészet add a vajhoz. Keverd bele a rumot is. […] Tovább

Balatoni csók

Balatoni csók Hozzávalók: 25 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 4  egész tojás 8 dkg őrölt mogyoró 30 dkg liszt 1/2 cs. sütőpor vaj Elkészítése: 25 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukorral, 4 egész tojással és 8 dkg őrölt mogyoróval erősen, félóráig keverünk, azután 30 dkg liszttel kevert 1/2 cs. sütőport keverünk hozzá. Diónyi halmokat […] Tovább

Cremets

Cremets Hozzávalók: A sűrű joghurthoz: 8 dl natúr joghurtot lecsepegtetünk 1 nap alatt, így kb. 3 dl sűrű, krémes joghurtot kapunk másnapra. Az édességhez: 4 tojásfehérje (szalmonella ellen kezelt tojásból!) 10 dkg porcukor 1-2 evőkanál forró víz 3 dl sűrű joghurt 1 citrom reszelt héja + átszűrt leve 1 vaníliarúd kikapargatott belseje A tálaláshoz: 30 […] Tovább

Császármorzsa

Császármorzsa Egy kicsit kevésbe tejszínesen készíthető, egy osztrák recept alapján: Hozzávalók:          25 dkg liszt          fél liter tej          5 tojássárgája          5 tojásfehérje          csipet só          1 ek. cukor          mazsola – ízlés szerint (kb. 5 dkg)          fél rúd vanília (helyettesíthető vaníliaporral v. vanillincukorral)          vaj          porcukor Elkészítése: A lisztet […] Tovább

Hideg madártej forró Nutellával

Hideg madártej forró Nutellával Hozzávalók: 5 dl tej 4 tojás 5 evőkanál porcukor ¼ rúd vanília Nutella folyékony tejszín Elkészítése: A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva néhány percig főzzük, közben forgatjuk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék […] Tovább

Epres madártej

Epres madártej HOZZÁVALÓK: 9+1 dl tej 10+3 dkg cukor 9 tojás 1 púpos evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál liszt 50 dkg eper ELKÉSZÍTÉSE: Felforralunk kilenc dl tejet tíz dkg cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három dkg kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces […] Tovább

Málnás madártej

Málnás madártej Hozzávalók: 4 tojás szétválasztva 1 liter tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál finomliszt 50 dkg málna (eper) Elkészítése: 7 dl tejet felforralni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habba verjük. Evőkanállal galuskát szaggatunk belőle a forrásban levő tejbe, és egy percig főzzük. Ekkor a galuskákat óvatosan […] Tovább

Madártej 1

Madártej A madártej eredetileg a francia konyha egyik édességének számított. A múlt század első felében híres chefjeink a nagy szállodák és híres éttermek étlapján szívesen alkalmazták a francia konyha remekeit. Ekkortól lett hazánkban fellelhető, a családi konyhák választékában is népszerű a madártej. Hozzávalók 4 személy részére 4 db tojás 20 dkg cukor 1,5 l tej […] Tovább

Madártej 2

Madártej Hozzávalók: 4 tojássárgája 5 dl tej 10 dkg cukor 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vaníliakivonat) 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt 4 tojásfehérje csipetnyi só Elkészítése: A tojássárgáját kikeverem a cukorral és hozzáadom a félbevágott vaníliarudat. Vízgőz fölött besűrítem a krémet, majd hagyom lehűlni. A tojásfehérjéket a só hozzáadásával együtt kemény habbá verem, majd […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!