Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Újházy-tyúkleves 3

Újházy-tyúkleves Hozzávalók: 1,5 kg tyúk 15 dkg sárgarépa 12 dkg petrezselyemgyökér 8 dkg zellergumó 5 dkg vöröshagyma 10 dkg kelkáposzta 5 dkg gomba 10 dkg kelvirág 2 gerezd fokhagyma 1 cs. petrezselyemzöld egész bors só 12 dkg csigatészta Elkészítése: A szárnyasoknál leírt módon a tyúkot előkészítjük, megtisztítjuk a zöldségeket, a hagyma héját rajta hagyjuk, csak […] Tovább

Újházi-tyúkhúsleves 2

Újházy-tyúkleves Hozzávalók: egy tyúk vagy sütnivaló csirke egy kis só 20 dkg vegyes leveszöldség egy kis fej hagyma néhány szem egész bors gyömbér finom tojásos metélt, személyenként két dkg kísérőmártás: jól ízesített paradicsommártás Elkészítése: Egy tyúkot vagy sütnivaló csirkét négy részre feldarabolunk és miután megmostuk, feltesszük egy és fél liter vízzel és egy kis sóval. […] Tovább

Újházi-tyúkhúsleves 1

Újházi-tyúkhúsleves A híres és közkedvelt leves Újházy Ede, színészről kapta nevét. Az ő kedvenc levesét a Wampetics főszakácsa készítette el először a művész részére. Krúdy Gyula többször megemlékezett műveiben erről az ételről. Népszerűsége átívelt az elmúlt évtizedeken. Hozzávalók:  4 személy részére 2 kg tyúkhús 20 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyemgyökér 10 dkg zeller 10 dkg […] Tovább

Kassai újburgonyaleves

Kassai újburgonyaleves Hozzávalók: 1,5 kg újburgonya 1 fej vöröshagyma 15 dkg vegyes leveszöldség 1 evőkanál étolaj 1 db zöldpaprika 20 dkg füstölt lapocka 1 dl tejföl 5 dkg liszt fél csokor petrezselyemzöld só őrölt bors babérlevél fűszerpaprika Elkészítése: A füstölt lapockát babérlevéllel, vegyes zöldséggel megfőzzük. A húst kivesszük, és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. A […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!