Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szebeni mazsolás leves

Szebeni mazsolás leves Régi falusi szász lakodalmak második napjának ebédje volt. Erősen fűszerezett volta miatt szász korhelylevesnek is nevezhető. Savanykás ízét citromlével adhatjuk meg. Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szőlő, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfűszeg, 5 dkg […] Tovább

Régeni káposztaleves tyúkhússal

Régeni káposztaleves tyúkhússal Az erdélyi szász papi konyhák különlegességeként tartják számon. Főleg ünnepi alkalmakkor fogyasztják. Hozzávalók: 1-2 fiatal tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 ek. liszt, 3 tojássárgája, 3 ek. tejföl, 1 liter savanyúkáposzta-lé, 2 ek. reszelt torma, 10 dkg vaj Elkészítése: A tyúkokat darabokra vágjuk és a vékonyra vágott leveszöldséggel meg […] Tovább

Lakodalmas húsleves

Lakodalmas húsleves Hozzávalók: 2,50 kg tyúk 50 dkg csont 30 dkg vegyes zöldség 10 dkg zeller 5 dkg gomba 30 dkg kelkáposzta 4 dkg só 0,5 dkg bors 5 dkg vöröshagyma 1 dkg gyömbér 1 dkg fokhagyma fel csomó petrezselyem 25 dkg finommetélt Májgombóchoz 20 dkg sertés máj 3 dkg vörös hagyma 6 dkg zsír […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!