Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Túros töltelék

Túros töltelék Hozzávalók: 25 dkg túró 5 dkg cukor 3 ek. citromlé 1 dltej 2 csapott tk. étkezési. zselatin + 3 ek. hideg víz 2 dl tejszín Elkészítése: A túrót a cukorral – citromlével – tejjel elkeverjük. A zselatint elkeverjük a vízzel, és 10 percig állni hagyjuk, langyosra olvasztjuk. Belekeverjük a túros masszába és 2 […] Tovább

Tejkrém töltelék ostyába

Tejkrém töltelék ostyába Hozzávalók:          2 csomag tejpor (9 dkg-s)          3-4 evőkanál kakaópor          2 dl víz          kb. 10 ek. cukor          5 dkg vaj          ostya Elkészítése: A tejport elkeverem egy tálban 3-4 evőkanálnyi kakaóporral. 2 dl vizet felfőzök kb. 10 ek. cukorral. Ha főztem kicsit (sűrítem, pár percig), lezárom, beleteszek 5 […] Tovább

Kókusz töltelék ostyába

Kókusz töltelék ostyába Hozzávalók:          3 tojásfehérje          porcukor          egy rendes adag kókuszreszelék          ostyalapok Elkészítése: Tojásfehérjét, porcukrot gőz fölött habbá verünk és hozzáadunk egy rendes adag kókuszreszeléket. Összekeverjük és ezt a masszát ostyalapokra kenjük szépen. A sütőbe (nem túl melegbe) betesszük, de csak száradni. Ha kicsit barnulgat a széle, akkor jó! Nagyon finom […] Tovább

Karamell töltelék ostyába 2

Karamell töltelék ostyába Hozzávalók:          30 dkg kristálycukor          1 ½ tubus sűrített tej (a fele lehet csokis is)          20 dkg margarin          kicsi darált dió vagy mogyoró          3 ostyalap Elkészítése: 30 dkg kristálycukrot folytonos keverés mellett barnára pirítjuk (fontos hogy lyukas legyen a fakanál) Amikor a cukor karamellizálódik, folytonos keverés mellett hozzáöntöm, […] Tovább

Karamell töltelék ostyába 1

Karamell töltelék ostyába Hozzávalók:          14 dkg dió,          2 x 14 dkg cukor,          14 dkg vaj,          4 tojás sárgája Elkészítése: Az egyik 14 dkg cukrot kikeverem a 14 dkg vajjal, és a 4 tojássárgájával. Közben karamellizálom a másik 14 dkg cukrot. Amikor szép barna lett, hozzákeverem a tojásos krémhez, keverem, keverem, míg […] Tovább

Diókrém töltelék ostyába

Diókrém töltelék ostyába Hozzávalók: 20 dkg cukor 20 dkg dió 20 dkg margarin 4 tojás sárgája Elkészítése: A tojásokat és a margarint összemelegítjük óvatosan, nehogy megsüljön!,állandóan kavargatni kell! A cukrot külön megpirítjuk, beletesszük a durvára vágott diót, majd az egész masszát a margarinos tojással összekeverjük. Melegen kell az ostyalapok közé betölteni. Sose lesz kemény, nagyon […] Tovább

Csokis töltelék

Ostyába vagy akármi másba (tortába) Csokis töltelék Hozzávalók:          3 dl tejszín          2 tábla főző étcsokoládé (Katica)          5-10 dkg vaj          ízlés szerint cukor          1-2 ek. főzős, csokoládé pudingpor Elkészítése: 3 dl tejszínt felforralsz, 2 tábla főző étcsokit beletördelsz(én Katicát szoktam, én nem hűtőben tartom, ezért főleg, most a melegben elég puha […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!