Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hideg tokaji őszibarackleves

Hideg tokaji őszibarackleves Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 1 citrom, 1 dl Tokaji édes szamorodni, 10 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg liszt, 1 tojássárgája, fahéj, só betétként  a borban eltett őszibarack Elkészítése: Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe […] Tovább

Gesztenye-krémleves muskotályos borral

Gesztenye-krémleves muskotályos borral Hozzávalók 6 adaghoz: 5 dkg saláta hagyma 1 ek extra szűz olíva olaj 1,5 dkg vaj ½ ágacska friss rozmaring 0,5 dkg szárított vargánya gomba 2,5 dkg édes gesztenye massza 2 dl tokaji muskotály 5 dl alaplé só tört színes bors 10 dkg arany mazsola + mandulalapok Elkészítés: A mazsolát főzzük fel […] Tovább

Tokaji csirkeleves sonkával

Tokaji csirkeleves sonkával Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja, vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só őrölt fehér bors. Elkészítése: A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben […] Tovább

Tokaji borkrémleves aszalt szőlőszemekkel

Tokaji borkrémleves aszalt szőlőszemekkel Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 8 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 5 szem szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 1 citrom héja, 1 tk keményítő, 25 dkg kristálycukor, só tokaji borban áztatott mazsola Elkészítése: A fehérbort felforraljuk a szegfűszeggel, fahéjjal és a citromhéjjal. Egy másik edényben a tojás sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!