Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós rudacskák

Diós rudacskák Hozzávalók: 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 tojásfehérje, 7 dkg nagyon finom porcukor. elkészítése: A diót, a 15 dkg porcukrot és a tojást összeállítjuk és finom morzsával meghintett deszkán kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk. Igen ragadós lesz, ezért a deszkát zsemlemorzsával hintsük meg! A bevonathoz a tojásfehérjét a […] Tovább

Hideg madártej forró Nutellával

Hideg madártej forró Nutellával Hozzávalók: 5 dl tej 4 tojás 5 evőkanál porcukor ¼ rúd vanília Nutella folyékony tejszín Elkészítése: A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva néhány percig főzzük, közben forgatjuk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék […] Tovább

Epres madártej

Epres madártej HOZZÁVALÓK: 9+1 dl tej 10+3 dkg cukor 9 tojás 1 púpos evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál liszt 50 dkg eper ELKÉSZÍTÉSE: Felforralunk kilenc dl tejet tíz dkg cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három dkg kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces […] Tovább

Málnás madártej

Málnás madártej Hozzávalók: 4 tojás szétválasztva 1 liter tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál finomliszt 50 dkg málna (eper) Elkészítése: 7 dl tejet felforralni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habba verjük. Evőkanállal galuskát szaggatunk belőle a forrásban levő tejbe, és egy percig főzzük. Ekkor a galuskákat óvatosan […] Tovább

Madártej 1

Madártej A madártej eredetileg a francia konyha egyik édességének számított. A múlt század első felében híres chefjeink a nagy szállodák és híres éttermek étlapján szívesen alkalmazták a francia konyha remekeit. Ekkortól lett hazánkban fellelhető, a családi konyhák választékában is népszerű a madártej. Hozzávalók 4 személy részére 4 db tojás 20 dkg cukor 1,5 l tej […] Tovább

Madártej 2

Madártej Hozzávalók: 4 tojássárgája 5 dl tej 10 dkg cukor 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vaníliakivonat) 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt 4 tojásfehérje csipetnyi só Elkészítése: A tojássárgáját kikeverem a cukorral és hozzáadom a félbevágott vaníliarudat. Vízgőz fölött besűrítem a krémet, majd hagyom lehűlni. A tojásfehérjéket a só hozzáadásával együtt kemény habbá verem, majd […] Tovább

Gyuri bácsi habarása

Gyuri bácsi habarása HozzávalóK: 1 db tojás 1 dl tejföl 1 ek liszt Elkészítése: A tojást feltörve különválasztjuk a fehérjét a sárgájától A tejfölt, a lisztet és a tojás sárgáját csomómentesre keverjük. 1/2 órát hagyjuk pihenni szoba hőmérsékleten, majd felhasználjuk. Ne sajnáljuk se az időt, se a kezünket a keverésnél, mert csomómentes habarásra van szükség. […] Tovább

Csibék tojásból Húsvétra

Csibék tojásból Hozzávalók 4 személyre: 8 kemény tojás, 1 pi­ros húsú paprika, 1 sárga húsú paprika, 1 zöld húsú paprika, 4 vékony szelet sárgarépa, 8 szem hó­napos retek, egész bors, a díszítéshez tetszés szerint metélőhagyma. Elkészítése: A kemény tojásokat meghámozzuk, majd a gömbölyűbb aljukat egyenesre vágjuk, hogy a csibe megálljon. A ki­csumázott paprikákat félbevágjuk és […] Tovább

Klasszikus omlett

Klasszikus omlett Hozzávalók: négy tojás só étolaj pesztó sonka hagyma gomba kifli vagy zsemle Elkészítése: Végy négy darab szép házi tojást. Sózd meg, majd verd fel habosra. Egy serpenyőbe önts kevés étolajat, és amikor már elég meleg, öntsd rá a tojást. Ne kezdd el kevergetni, mint a rántottát, hanem várj egészen addig, míg úgy gondolod, […] Tovább

Tojáspástétom

Tojáspástétom Hozzávalók: 4 személyre: 4 tojás kalóriaszegény majonéz só frissen őrölt bors mustár snidling (opcionális) Elkészítése: Főzd meg a tojásokat, majd hűtsd le. Tedd egy tálba, sózd és borsozd meg ízlés szerint. Egy villával törd össze, és adj hozzá annyi majonézt, hogy kenhető állagú legyen. Ízesítsd egy kevés mustárral.   Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!