Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pozsonyi kocka Ch

Pozsonyi kocka Hozzávalók: 50 dkg fodros nagykockatészta csipet étkezési só édes mártáshoz 5 db tojás, „L” méretű 25 dkg porcukor 15 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor 1 db citrom ½ liter tejföl töltelékhez 5 dkg vaj 10 dkg zsemlemorzsa 30 dkg darált mák 45 dkg baracklekvár ½ dl rum a tálaláshoz Tokaji Hárslevelű, félédes […] Tovább

Vargabéles 2

Vargabéles Hozzávalók: 2 cs. Réteslap 80 dkg túró 3 ek. tejföl v. tejszín margarin 40 dkg hosszú levestészta 6 tojás 20 dkg cukor mazsola v. kandírozott gyümölcs Elkészítése: Egy tepsibe le kell rakni 3-4 réteslapot, mindegyiket megolajozva. Közben meg kell főzni a tésztát, felverni a tojások habját. A túrót áttörni és kikeverni a cukorral, vajjal, […] Tovább

Vargabéles 1

Vargabéles Hozzávalók: 1 csomag réteslap 4 ek. cukor, egy csipet só 15 dkg cérnametélt 30 dkg tehéntúró 5 db tojás 2 dl tejföl mazsola, 3 dkg vaj. Elkészítés: A tepsit kizsírozzuk, porcukorral meghintjük és egy réteslapot beterítünk, majd olajos tejföllel vékonyan megkenjük. Erre jön a következő töltelék: A rövid metéltet sós vízben kifőzzük és alaposan […] Tovább

Erdélyi vargabéles

Erdélyi vargabéles Hozzávalók:          1 kg joghurt          8 db tojást felverni          30 dkg cukorral          vaníliás cukor          1 citrom reszelt héja          10 dkg szélesmetélt Elkészítése: A tojásokat felverjük a 2 féle cukorral, a citromhéjjal és belekeverjük a joghurtot. A szélesmetéltet kifőzzük sós vízben, leöblítjük és belekeverjük a szószba. Aki szereti a […] Tovább

Eperparfé (3) tésztában

Eperparfé tésztában Hozzávaló 4 személyre: 40 dkg friss vagy fagyasztott eper 20 dkg mirelit vajastészta 15 dkg tejszínhab 0,5 dl eperlikőr porcukor Elkészítése: Az alaposan megmosott friss vagy mirelit epret turmixgéppel összetörjük, eperlikőrrel ízesítjük és elkeverjük a tejszínhabbal. A mélyhűtött vajastésztát hagyjuk kiengedni, majd kinyújtjuk, kibélelünk vele egy őzgerincformát, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. A […] Tovább

Fenyőmagos-diós széles metélt

Fenyőmagos-diós széles metélt Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg széles metélt (tagliatelle) 20 dkg dió 2 dl tejszín 1 dl olívaolaj 1 dl félszáraz fehérbor (el is hagyható) só, bors, szerecsendió 10 dkg fenyőmag Elkészítése: A tésztát forró, sós vízben főzzük ki, szűrjük le. A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajat, a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!