Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pesti burgonya

Pesti burgonya Hozzávalók: 1 l tej, 60 dkg liszt, késhegynyi só, 8 db tojás, 15 dkg csokoládé, 10 dkg cukor Elkészítése: Egy liter forrásban lévő tejbe belekeverünk 60 dkg lisztet, 1 késhegynyi sót, és addig főzzük folytonosan keverve, míg a lábastól el nem válik, kihűtjük, és egyenként keverünk közé 8 tojás sárgáját, és végül a […] Tovább

Sült tej (Andalúz recept)

Sült tej HOZZÁVALÓK: 1/2 liter tej 4 tojás sárgája 4 egész tojás 60 dkg kukoricaliszt 150 g cukor narancs- és citromhéj ELKÉSZÍTÉSE: Első lépesben felforraljuk a tejet a citrom- és narancshéjjal együtt. Ezután összekeverjük a tojásokat, a négy tojássárgáját, a lisztet és a cukrot. Ezt a masszát belekeverjük a már felforralt tejbe, egy percig újra […] Tovább

Tejszínes karamella

Tejszínes karamella Omlós és nagyon finom! Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj. Elkészítése: A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem […] Tovább

Sárga túró (szírka)

Sárga túró (szírka) HOZZÁVALÓK: 1 l tej 12 db tojás 3 ek cukor só ELKÉSZÍTÉSE A tojást a cukorral, és a sóval fel kell verni. Közben a tejet fel kell forralni. A forrásban lévő tejbe a tojást egyenletesen hozzáadva, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg az állaga egészen kemény (túró) nem lesz. Ha így megfőtt, egy másik […] Tovább

Krémtúró

Krémtúró HOZZÁVALÓK: 3 liter tej 1 zacskó citromsav 1 nagy kanál só 10 nagy kanál olaj ELKÉSZÍTÉSE: A tejet felforraljuk, langyosra hűtjük, belekeverünk 1 zacskó citromsavat, 1-2 órát állni hagyjuk. Leszűrjük, hozzáadunk 1 nagy kanál sót, 10 nagy kanál olajat és mixerrel jól kikeverjük. Tarján Erzsébet, Zombor   Tovább

Tejkrém töltelék ostyába

Tejkrém töltelék ostyába Hozzávalók:          2 csomag tejpor (9 dkg-s)          3-4 evőkanál kakaópor          2 dl víz          kb. 10 ek. cukor          5 dkg vaj          ostya Elkészítése: A tejport elkeverem egy tálban 3-4 evőkanálnyi kakaóporral. 2 dl vizet felfőzök kb. 10 ek. cukorral. Ha főztem kicsit (sűrítem, pár percig), lezárom, beleteszek 5 […] Tovább

Tejberizs sárgabarackkosárban

Tejberizs sárgabarackkosárban Hozzávalók 12 fél sárgabarack (akár konzerv) 12 dkg kész tejberizs 4 ek őrölt mogyoró 2 dkg vaj 2,5 dl tejszín ELKÉSZÍTÉSE A barackokat lecsöpögtetjük. A tejberizst elosztjuk a barackokon, mogyoróval megszórjuk, a tetejükre kevés vajat morzsolunk. Tűzálló tálba tesszük, és kevés tejszínnel körülöntjük. 2 percig grillezzük, hogy enyhén aranyszínű legyen a tetejük. Azonnal […] Tovább

Almás tejberizs sütőben

Almás tejberizs sütőben Hozzávalók: 12 dkg gömbölyűszemű rizs, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 1 kg nyári alma, 2 tojásfehérje, vaj, fél citrom, 1 rúd fahéj Elkészítése: A tejet 2 dkg cukorral és a fahéjrúddal felforraljuk. Beleöntjük a rizst és kis lángon, fedő alatt megfőzzük. Közben a meghámozott almát vékonyra szeleteljük. Kevés citromos vízben 2 […] Tovább

Kása tojásfehérjéből 1914

Kása tojásfehérjéből Hozzávalók: 4 tojásfehérje 28 dkg vaníliás cukor 5 tojás keményre vert habja vaj liszt cukor karamell-, vagy tej-sodó Elkészítése: 4 tojásfehérjét 28 dkg vaníliás cukorral fél óráig habosra keverünk. 5 tojás keményre vert habját hozzá keverjük, vajjal jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük és 1 óra hosszat gőzben főzzük. Kiborítva karamell-, […] Tovább

Tej-sodó 1914

Tej-sodó Hozzávalók: 3-4 tojássárgája 10 dkg cukor csipetnyi liszt kis darab kettévágott vanília 4-5 dl tej Elkészítése: 3-4 tojássárgáját, 10 dkg cukor, egy csipetnyi liszt és egy kis darab kettévágott vaníliával elkeverünk és azután hozzá öntűnk 4-5 dl jó tejet. Habüstben, vagy tiszta lábosban tűzhelyen habverővel folyton verjük, míg föl nem forrt és azután elvéve […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!