Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Vanília shake (amerikai)

Vanília shake (egy echte ámerikás magyartól) Hozzávalók: 2 bögre vanília fagylalt 1 bögre 2%-os tej ¼ bögre tejszín és tej 1:1 arányú keveréke 3 evőkanál cukor 1/8 teáskanál (néhány csepp) vanília kivonat, vagy őrölt vanília Elkészítése: 2 cups vanilla ice cream 1 cup whole milk – 2% zsírtartalmú “teljes” tej, mert van itt 1%-os meg […] Tovább

Túrós-szilvás császármorzsa

Túrós-szilvás császármorzsa Hozzávalók: 4 tojás, 2,5 dl tej, 15 dkg liszt, csipetnyi só, 50 dkg szilva, 10 dkg tehéntúró, fél citrom reszelt héja, 2-3 evőkanál kristálycukor Sütéshez: 5 dkg vaj Tetejére: porcukor Elkészítése: A tojások sárgáját a tejben simára verjük, a lisztet beleszórjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a szilvát megmossuk, elfelezzük […] Tovább

Karácsonyi kóla

Karácsonyi kóla Hozzávalók: 3 dl tejszín, 3 dl cukor, 3 evőkanál kakaó, lehet hozzátenni apróra vágott diót. Elkészítése: A hozzávalókat keverd össze, főzd fel, és ellenőrizd a golyópróbát. (1 cseppet tegyél bele 1 pohár hideg vízbe. Ha 1 golyó lesz belőle, akkor eleget főzted.) Keverd, hogy langyosodjon. Terítsed ki laposra, kb. 1 cm vastagságú legyen. […] Tovább

Karamellás körte

Karamellás körte HOZZÁVALÓK: 20 dkg cukor 2 dl tej 2 tojás 1 evőkanál cukor 1 kiskanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 2 dl tej 2 dl tejszín körtebefőt ELKÉSZÍTÉSE: Barnára pirítunk 20 dkg cukrot, két dl tejjel felengedve addig forraljuk, míg fel nem oldódik. Simára keverünk két tojássárgát egy evőkanál cukorral, egy kiskanál liszttel, meg […] Tovább

Hideg madártej forró Nutellával

Hideg madártej forró Nutellával Hozzávalók: 5 dl tej 4 tojás 5 evőkanál porcukor ¼ rúd vanília Nutella folyékony tejszín Elkészítése: A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva néhány percig főzzük, közben forgatjuk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék […] Tovább

Epres madártej

Epres madártej HOZZÁVALÓK: 9+1 dl tej 10+3 dkg cukor 9 tojás 1 púpos evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál liszt 50 dkg eper ELKÉSZÍTÉSE: Felforralunk kilenc dl tejet tíz dkg cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három dkg kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces […] Tovább

Málnás madártej

Málnás madártej Hozzávalók: 4 tojás szétválasztva 1 liter tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál finomliszt 50 dkg málna (eper) Elkészítése: 7 dl tejet felforralni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habba verjük. Evőkanállal galuskát szaggatunk belőle a forrásban levő tejbe, és egy percig főzzük. Ekkor a galuskákat óvatosan […] Tovább

Madártej 1

Madártej A madártej eredetileg a francia konyha egyik édességének számított. A múlt század első felében híres chefjeink a nagy szállodák és híres éttermek étlapján szívesen alkalmazták a francia konyha remekeit. Ekkortól lett hazánkban fellelhető, a családi konyhák választékában is népszerű a madártej. Hozzávalók 4 személy részére 4 db tojás 20 dkg cukor 1,5 l tej […] Tovább

Madártej 2

Madártej Hozzávalók: 4 tojássárgája 5 dl tej 10 dkg cukor 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vaníliakivonat) 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt 4 tojásfehérje csipetnyi só Elkészítése: A tojássárgáját kikeverem a cukorral és hozzáadom a félbevágott vaníliarudat. Vízgőz fölött besűrítem a krémet, majd hagyom lehűlni. A tojásfehérjéket a só hozzáadásával együtt kemény habbá verem, majd […] Tovább

Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat Hozzávalók: 15 dkg jó minőségű fekete csoki fél adag feketekávé egy pici tej 3 tojás két evőkanál cukor 3 dl tejszín egy zacskó vaníliás cukor Elkészítése: A csokit egy kis lábosba törjük, felöntjük az eszpresszóval, és forró vízgőz felett megolvasztjuk. Nem felejtjük közben folyton keverni. Ha felolvadt, levesszük a tűzről, és picit hagyjuk hűlni. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!