Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nagydobosi sütőtök-ivólé

Nagydobosi sütőtök-ivólé Hozzávalók: 8 liter víz 1 kg cukor 2 kg tök 1 teáskanál citromsav 1 teáskanál nátrium-benzoát Elkészítése: 8 liter vizet felforralunk 1 kg cukorral. Közben 2 kg meghámozott, kimagozott tököt megfőzünk és péppé turmixoljuk. A forrásban lévő szirupba beletesszük a tökpépet, és újra forraljuk. 1 teáskanál citromsavat és ugyanannyi nátrium-benzoátot teszünk bele. Üvegekbe […] Tovább

Bodzavirág-szirup

Bodzavirág-szirup Hozzávalók: 2, 5 liter víz 1 narancs lé 1 citrom lé 25 dkg megtisztított, összevágott bodzavirág 1 kg cukor 4 dkg aszkorbinsav (citrompótló) Elkészítése: Összekeverünk 2,5 liter vízzel 1 narancs és 1 citrom levét, hozzáadunk 25 dkg megtisztított, összevágott bodzavirágot. Az edényt lefedjük egy vászonanyaggal, és 2 napra hűvös helyre állítjuk. Finom szitán átszűrjük, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!