Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Spárgaleves 1914

Spárgaleves Hozzávalók: 1 csomó zöld spárga sósvíz 1 bögre húsleves tejföl vékony rántás: kis vaj, vagy zsír 1 evőkanál liszt Elkészítése: Egy csomó zöld spárga fejet sós vízben megfőzünk, leszűrjük és egy bögre már készen levő húslevesbe tesszük. Ezzel is forrni hagyjuk és ezalatt vajból híg rántást készítünk és ha jól habzik, a levessel, melyben […] Tovább

Spárgaleves 2

Spárgaleves Hozzávalók: csirkeaprólék 25 dkg spárga só mokkáskanálnyi cukor 3 dkg vaj 1 tojás liszt 1 dl tejföl 1 tojás Elkészítése: Annyi vízben teszünk fel főni egy megtisztított csirkeaprólékot, amennyi ellepi, és fedő alatt, kis lángon félpuhára főzzük. Ekkor belerakunk 25 dkg megtisztított, ujjnyi darabokra vágott spárgát, a levét hideg vízzel 1,20 liternyire hígítjuk, és […] Tovább

Spárgaleves 1

Spárgaleves Hozzávalók: kevés liszt olaj petrezselyemzöld 1,5 l víz vagy csontlé ½ kg meghámozott és felvágott spárga só pici bors 1 kanál tejföl tányéronként Elkészítése: Kevés liszttel és olajjal világos rántást készítünk, összevágott petrezselyemzöldet adunk hozzá és felengedjük vízzel (vagy ha van csont levével) hogy 1,5 liter legyen belőle. Belefőzzük a ½ kg meghámozott és […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!