Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hideg sóskaleves

Hideg sóskaleves Hozzávalók: 1 maréknyi sóska diónyi vaj vagy margarin só 8 dl víz 1 húsleveskocka 2 csapott evőkanál liszt 2 dl tej kevés bors Elkészítése: Több, váltott vízben alaposan átmosunk egy maréknyi sóskát, és ereit eltávolítjuk. Megforrósítunk (de nem barnára) diónyi vajat vagy margarint, beletesszük a sóskát, megsózzuk, és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk. […] Tovább

Sóskaleves 2

Sóskaleves Hozzávalók: 30 dkg sóska 5 dkg vaj só 1 evőkanál liszt 1 liter tej 1 dl tejföl 1 tojás kemény tojás Elkészítése: Megtisztítunk 30 dkg sóskát, és öt dkg vajon, megsózva saját levén pároljuk. Utána zsírjára sütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, és egy liter hideg tejjel felengedve felforraljuk, majd áttörjük vagy szétturmixoljuk. A tálban […] Tovább

Sóskaleves 1914

Sóskaleves Hozzávalók: 1 csomó sóska 1 evőkanál zsír kevés liszt csont lé, vagy húsleves 1-2 evőkanál tejföl mindenszemélyre egy tojás, vagy pirított zsemlyekockák 1-2 tojássárgája tejföl Elkészítése: Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva finomra vágunk. Egy kanál zsírból kevés liszttel világos rántást készítünk, a sóskát beletesszük és csont lével, vagy húslevessel feleresztjük. 1-2 kanál tejfölt teszünk […] Tovább

Hideg sóskaleves

Hideg sóskaleves Hozzávalók: 1 maréknyi sóska diónyi vaj vagy margarin só 8 dl víz 1 húsleveskocka 2 csapott evőkanál liszt 2 dl tej kevés bors Elkészítése: Több, váltott vízben alaposan átmosunk egy maréknyi sóskát, és ereit eltávolítjuk. Megforrósítunk (de nem barnára) diónyi vajat vagy margarint, beletesszük a sóskát, megsózzuk, és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!