Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sonkás fánk

Sonkás fánk Hozzávalók: 3 tojás 7 dkg vaj vagy margarin 1,5 dl víz 15 dkg liszt 15 dkg bármilyen kicsontozott füstölt hús 1 mokkáskanál sütőpor 1 mokkáskanál törött bors 1 mokkáskanál pástétom-fűszer ízlés szerint só olaj a sütéshez Elkészítése: Lábosba öntünk másfél dl vizet, megsózzuk és felforraljuk. Beletesszük a vajat, majd ha felolvadt, beleszórjuk a […] Tovább

Sonkás palacsinta

Sonkás palacsinta Hozzávalók:  12 palacsintához: 15 dkg liszt, 3,5 dl tej, 1 tojás, késhegynyi só. A sütéshez: olaj. A töltelékbe: 25 dkg sonka, 20 dkg zsemlemorzsa, 2-3tojassargaja, 1 tojás, 1 dl tejföl, őrölt bors, só, olaj a sütéshez. Elkészítése: A sonkát megfőzzük és ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadunk 2-3 tojássárgáját es 1 dl tejfolt. A […] Tovább

Parasztlakoma

Parasztlakoma Hozzávalók: karikára vágott kolbász füstölt sonka fehér kenyér vaj házi szilvalekvár tea málnaszörp Elkészítése: Karikára vágott kolbász, füstölt sonka, fehér kenyér, vaj és házi szilvalekvár. Ezeknek kell sorakoznia a tálcán egy jó kis parasztlakoma esetén. Senki ne becsülje alá ezt a reggelit, hisz csodákra képes egy átbulizott éjszaka után. Ha az nincs kedved bíbelődni […] Tovább

Sonkás pulykamell

Sonkás pulykamell Hozzávalók: 1 pulykamell vékony szelet főtt füstölt tarja alma só 5 dkg vaj almapüré és ropogós burgonya Elkészítése: Egy szép pulykamell bőrét óvatosan lefejtjük, de húsát a csonton hagyva, a mellcsontra merőlegesen, ujjnyi széles közökben a csontig bevágjuk. Ezekbe a résekbe egy-egy vékony szelet főtt füstölt tarját, mellé vékony almaszeleteket fektetünk, a húst […] Tovább

Sonkagulyás

Sonkagulyás Hozzávalók: 30 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja 25 dkg vegyes leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 marhahúsleves kocka, ízlés szerint só csipetnyi porcukor. Elkészítése: Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, majd üvegesre fonnyasztjuk rajta a megtisztított, és […] Tovább

Sonkagombóc-leves

Sonkagombóc-leves Hozzávalók: 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyem-gyökér 1 szál póréhagyma 2 liter víz pár szem bors só 1 késhegynyi köménymag fél babérlevél 1 mokkáskanálnyi Piros Arany krém ½ kg burgonya 1 evőkanál olaj fél fej vöröshagyma 10 dkg darált főtt-füstölt hús tj zsemle 1 tojás 1 csokor petrezselyemzöld csipetnyi só vagy húsleveskocka törött bors […] Tovább

Tokaji csirkeleves sonkával

Tokaji csirkeleves sonkával Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja, vagy comb, 1 dl édeskés tokaji bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só őrölt fehér bors. Elkészítése: A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!