Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karamell-sodó 1914

Karamell-sodó Hozzávalók: 10 dkg cukor 4 dl tej 5 tojássárgája 1 kávéskanál liszt 5 dkg cukor Elkészítése: 10 dkg cukrot víz nélkül pirítunk, és ha barnul, felöntjük 4 dl forralt tejjel és kavarjuk addig, míg a cukor egészen feloldódott benne. 5 tojássárgáját, kávéskanálnyi liszt és 5 dkg cukorral elkeverünk, hozzáöntjük a tejet és habverővel folyton […] Tovább

Kása tojásfehérjéből 1914

Kása tojásfehérjéből Hozzávalók: 4 tojásfehérje 28 dkg vaníliás cukor 5 tojás keményre vert habja vaj liszt cukor karamell-, vagy tej-sodó Elkészítése: 4 tojásfehérjét 28 dkg vaníliás cukorral fél óráig habosra keverünk. 5 tojás keményre vert habját hozzá keverjük, vajjal jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük és 1 óra hosszat gőzben főzzük. Kiborítva karamell-, […] Tovább

Mák-kása 1914

Mák-kása Hozzávalók: 5 dkg vaj 4 tojássárgája 7 dkg vaníliás cukor 5 dkg darált fehér mandula 7 dkg zsemlye tej 2 dl finomra darált mák 3 tojásfehérje borsodó Elkészítése: 5 dkg vajat habosra keverünk 4 tojássárgájával és 7 dkg vaníliás cukorral. 5 dkg darált fehér mandulát, 7 dkg tejben áztatott, kifacsart zsemlyét és 2 dl […] Tovább

Tej-sodó 1914

Tej-sodó Hozzávalók: 3-4 tojássárgája 10 dkg cukor csipetnyi liszt kis darab kettévágott vanília 4-5 dl tej Elkészítése: 3-4 tojássárgáját, 10 dkg cukor, egy csipetnyi liszt és egy kis darab kettévágott vaníliával elkeverünk és azután hozzá öntűnk 4-5 dl jó tejet. Habüstben, vagy tiszta lábosban tűzhelyen habverővel folyton verjük, míg föl nem forrt és azután elvéve […] Tovább

Kávé kása 1914

Kávé kása Hozzávalók: 8 dkg vaj 4 kanál liszt 1 csésze erős feketekávé 5 dl tej 12 dkg cukor 1 egész tojás 5 tojássárgája 3 tojás kemény habja tejsodó Elkészítése: Felolvasztunk 8 dkg vajat, és hozzá keverünk 4 kanál lisztet. Ha habzik, lassan hozzáöntünk 1 csésze erős feketekávé és 5 dl tejből álló vegyüléket, és […] Tovább

Borsodó

Borsodó Hozzávalók: 2 dl kissé vizezett bor 6 db kockacukor 1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája 10 dkg cukor Elkészítése: 2 dl kissé vizezett bort 6 db. kockacukorral fölforralunk; a tojást (1-2 egész tojás és 2-3 tojássárgája) 10 dkg cukorral elkeverve, hozzá öntjük a bort és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk és ha forrt és […] Tovább

Csokoládé-sodó

Csokoládé-sodó Hozzávalók: 3 szelet csokoládé ½ liter tej 4 tojássárgája 10 dkg cukor kis liszt vanília Elkészítése: 3 szelet csokoládét fél liter tejben a tűzhelyen . 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, kis liszt és vaníliához öntjük és folytonos kavarás mellett, felfőzzük és habverővel folyton verve, tűzön fölforraljuk, és ha forrt és jó habos elvesszük és […] Tovább

Besámel-kása

Besámel-kása Hozzávalók: 7 dkg vaj 6 dkg liszt 3 dl tej 5 tojássárgája 6 dkg vaníliás cukor 3 tojás kemény habja liszt cukor csokoládé-sodó Elkészítése: 7 dkg vajat egy lábosban fölolvasztunk, hozzá keverünk 6 dkg lisztet és ha habzik, lassan hozzáöntünk 3 dl tejet, folytonos kavarás mellett főzzük, míg a tészta a lábos falaitól elválik […] Tovább

Kandírozott rizs vaníliasodóval Ch

Kandírozott rizs vaníliasodóval Igazi energiabomba, akik szeretnék súlyukat gyarapítani, próbálják ki bátran. Hozzávalók: 30 dkg rizs, 30 dkg kristálycukor, 3 cl rum, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 6 dkg porcukor a vaníliasodóhoz:  2 db tojás sárga, 1 db egész tojás,  5 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dl tej Elkészítése: […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!