Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csülkös kenyér húsvétra

Csülkös kenyér húsvétra Hozzávalók: füstölt csülök mustár füstölt kolbász vagy debreceni, vagy virsli megkelesztett kenyértészta Elkészítése: Egy – lehetőleg füstölt – csülköt főzzünk meg úgy, hogy a csontot könnyedén ki tudjuk húzni. A csontok helyét bekenjük mustárral és ízlés szerint teszünk bele füstölt kolbászt vagy debrecenit, vagy virslit. Az egészet becsomagoljuk megkelesztett kenyértésztával és előmelegített […] Tovább

Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával

Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéskaraj 8 szelet szárított sonka 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár 4 darab aszalt szilva só a sütéshez: olaj körethez: 10 dkg rukkola 5 dkg vaj 60 dkg burgonya olaj a sütéshez Elkészítése: A karajból 8 szeletet vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. Négy szeletet egy […] Tovább

Debreceni malaclapocka

Debreceni malaclapocka Hozzávalók 1-1,2 kg hosszúkás darab malaclapocka (lehet comb, dagadó vagy épp húsos hasaalja is) só őrölt bors 3 zsemle 2 tojás 1 kiskanál szárított majoránna 1 kiskanál fölaprított petrezselyem 2-3 szál debreceni 2-3 evőkanál olaj Elkészítése A húst megmossuk, bőrös oldalával lefelé deszkára fektetjük, majd kicsontozzuk. Aki még sose csinált ilyet, ne ijedjen […] Tovább

Gőzölgő malacsült

Gőzölgő malacsült Hozzávalók egy kb. 1,25 kg-os kicsontozott, bőrös malaccomb 1 csapott evőkanál só 1 mokkáskanál őrölt bors 1 mokkáskanál őrölt kömény 1 kiskanál majoránna 2 gerezd fokhagyma 5-6 evőkanál olaj 3-4 dl húsleves (leveskockából is jó) 1 kiskanál paradicsompüré 1 mokkáskanál finomliszt Elkészítése A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd bőrét egycentis távolságban hosszában is, keresztben […] Tovább

Teljes malacsült pezsgős káposztával

Teljes malacsült pezsgős káposztával Hozzávalók a pecsenyéhez: 1,5 kg malaclapocka, só, evőkanál ételízesítő por, 1 púpozott kiskanál majoránna, 2 dl sör, 10 dkg füstölt szalonna, a párolt káposztához: 1 kg lila káposzta , (fehér is lehet), 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, fél fej vöröshagyma, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt, köménymag, 1 mokkáskanál […] Tovább

Sült malac egészben

Sült malac egészben Hozzávalók (10-12 személyre) 1 kisebb, konyhakész malac egészben (kb. 6 kg), 2 csomag Kotányi magyaros fűszerkeverék, olaj, 1 üveg sör, 15 dkg szalonna egyben Elkészítése A malac bőrét leperzseljük vagy éles késsel megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat eltávolítsuk róla, de vigyázzunk, nehogy a bőrét fölsértsük. Ezután a malacot kívül-belül bő […] Tovább

Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves Hozzávalók: leveszöldség 1 fej vöröshagyma 40 dkg sertéshús só törött bors kevés majoránna 2 evőkanál liszt 1,2 l víz egy csokor tárkony 1 tojás tejföl citromlé Elkészítése: A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk. Sóval törött borssal, kevés majoránnával […] Tovább

Orjaleves

Orjaleves Hozzávalók: 1 kg sertéskarajcsont 2 liter víz só kakukkfű szurokfű bors leveszöldségek sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, gomba, vöröshagyma, fokhagyma) paradicsom zöldpaprika finom metélt ecetes torma Elkészítése: A kb. 1 kilónyi megmosott sertéskarajcsontot – amelyen kisebb húsdarabok találhatók – 2 liter vízben feltesszük főni. Az első forrás után a tetejéről a habot leszedjük. sóval, […] Tovább

Malacaprólék leves

Malacaprólék leves Hozzávalók: 1 kg malacaprólék hideg víz 1 fej vöröshagyma zsiradék só törött bors babérlevél vegyes zöldség csontlevé vagy víz tárkony petrezselyem zsemleszínű rántás citromlé tejföl cukor kicsiny zsemlegombócok Elkészítése:                    A tisztított és jól átmosott 1 kg malacaprólékot (tüdő, máj, láb, farok, vese) kis kockára vágjuk, majd hideg vízbe téve egyszer átforraljuk és […] Tovább

Hentes leves

Hentes leves Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sertés apróhús 20 dkg csirkemáj 15 dkg sárgarépa 10 dkg gyökér (fehérrépa) 0,5 dl étolaj 3 dkg liszt 1 dl tejföl 3 dkg mustár 1 db kerti fűszerkocka 1db tyúkhúsleves kocka, vagy 1 kk. esszencia 1 db paradicsom 1 db zöldpaprika 5 dkg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!