Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sajtos fánk

Sajtos fánk Hozzávalók: 20 dkg Pannónia sajt 3 dl világos sör 4 db tojás 1 dkg sütőpor 5 g pirospaprika 12 dkg liszt 3 dl olaj só Elkészítése: 15 dkg reszelt Pannónia sajtot 1 dl világos sörben felmelegítünk, simára keverjük és lehűtjük. Egy nagyobb keverőtálba teszünk 2 dl világos sört, a tojások sárgáját, kevés sót, […] Tovább

Sajtfánk

Sajtfánk HOZZÁVALÓK: 3 dl víz 5 dkg vaj vagy margarin késhegynyi só 20 dkg liszt csipet só reszelt szerecsendió 15 dkg reszelt sajt 2 tojás olaj ELKÉSZÍTÉSE: Három dl vizet öt dkg vajjal vagy margarinnal, meg késhegynyi sóval felforralunk, és állandóan kevergetve, lassan beleszórunk 20 dkg lisztet. Addig kevergetjük a tűzön, míg az edény falától […] Tovább

Sajtos kenyér

Sajtos kenyér Hozzávalók: 35 dkg liszt 1 sütőpor 1 kk só 20 dkg reszelt sajt 3,3 dl tej Elkészítése: Mindezt összekutyultam, majd beletettem egy kivajazott üveg püspökkenyér formába. 200°C-on 40 percig sütöttem. Isteni piros kérge lett, és nagyon-nagyon finom.     vica Szerintem sok a tej, és ennél nagyobb mennyiséghez, általában 70 dkg-nyi liszthez kell 2,5 dl […] Tovább

Krémsajtos szőlődesszert

Krémsajtos szőlődesszert Hozzávalók: 40 dkg szőlő, 15 dkg tejszín krémsajt, 5 dkg reszelt ömlesztett sajt, 5 dkg darált dió, 1/2 dl bor, 1 evőkanál porcukor. Előkészítése: A szőlőt megmosom, lecsöpögtetem és leszemezem. A krémsajtot a borral, a dióval és a porcukorral simára keverem. Elkészítése: Salátás tálba szórom a szőlőszemeket, és leöntöm az ízesített krémsajttal, majd […] Tovább

Töltött zsemle más módon

Töltött zsemle más módon Hozzávalók: 1 fej hagyma, fél cs petrezselyem, 4 zsemle, 30 dkg apró gomba, 4 ek olaj, 3 tojás, 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemle tetejét levágjuk, belét kikaparjuk. A gombákat négyfelé vágjuk. Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, lefedve kb. […] Tovább

Túrós, sajtos rudacska

Túrós, sajtos rudacska Hozzávalók: 25 dkg margarin vagy vaj, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg finomliszt, ízlés szerint só, trappista sajt, a kenéshez 1 db tojás Elkészítése: A puha margarint vagy vajat, túrót, lisztet összedolgozom az ízlés szerinti sóval. Majd pár percre visszateszem a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután deszkán kinyújtom, megkenem a tetejét a […] Tovább

Pulykamell sajtmártással

Pulykamell sajtmártással Hozzávalók: 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé, 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, a mártáshoz: 4 dl tej, 10 dkg reszelt eidami, 10 dkg márványsajt, 4 dkg vaj (esetleg 4 evőkanál olaj), 2 csapott evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, 2-3 evőkanál száraz fehérbor, őrölt […] Tovább

Sajtos-fűszeres pulykaszeletek

Sajtos-fűszeres pulykaszeletek Hozzávalók: 4 szelet pulykamell 1 ek koriander 1 ek kakukkfű 1 ek oregánó 1 ek rozmaring 3 ek olaj 10 dkg kecskesajt 2 ek tej 2 gerezd fokhagyma őrölt pirospaprika só bors a hús áztatásához tej fokhagyma Elkészítése: A vastag pulykaszeleteket legalább 2 órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Az összes fűszerből fél teáskanálnyit az […] Tovább

Sajtos krémleves

Sajtos krémleves Hozzávalók: 1/2 kg édes alma 3 dkg vaj 20 dkg hagyma apróra vágva 20 dkg burgonya apróra vágva só őrölt bors 1 l víz 10 dkg márványsajt Elkészítése: Magozd ki az almát, és vágd dió nagyságú darabokra. Olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Tedd bele a kockára vágott burgonyát, […] Tovább

Hagymás sajtleves 4 Ch

Hagymás sajtleves  Különböző ízesítésű ömlesztett sajtokat, több fej hagymát, petrezselymet és tejfölt is használva, nem csoda, hogy egy magas (adagonként 550 mg) kalciumtartalmú, egészséges, pikáns finomság készíthető belőle. Az ömlesztett sajtok magas só és magas kálium tartalommal rendelkeznek. Magas vérnyomás betegségben és vesebetegségben nem ajánlhatók. Hozzávalók: 4 nagy fej hagyma különböző ízesítésű 4 rúd ömlesztett sajt […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!