Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diplomataparfé

Diplomataparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 10 dkg piskóta (friss) 5 dkg étcsokoládé 0,5 dl rum 3 evőkanál méz 2 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott gyümölcs Elkészítése: A csokoládét durva reszelőn (pl. az almareszelő durva fokán) lereszeljük. A mézet és a rumot összekeverjük. A piskótát egészen apró kockákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan […] Tovább

Mojito jégkrém

Mojito jégkrém Hozzávalók: 2 uncia (kb 60 ml) rum 1/4 bögre lime leve 2 bögre lime-citromos szénsavas víz egy marék friss mentalevél 2 bögre jég Elkészítése: Tegyél a mixerbe 2 uncia (kb 60 ml) rumot, 1/4 bögre lime levet, 2 bögre lime-citromos szénsavas vizet, egy marék friss mentalevelet és 2 bögre jeget. Addig keverd a […] Tovább

Meggyes császármorzsa Ch

Meggyes császármorzsa Hozzávalók (4 személyre): 5      tojássárgája 3      evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz 2,5   dl tej 15     dkg liszt 4      dkg darált mandula 3      tojásfehérje 1      üveg magozott meggybefőtt (720 ml) 2      evőkanál rum (vagy pálinka) 5      dkg vaj 2      evőkanál mandulaforgács Tipp: […] Tovább

Csokikrémes-rumos piskóta

Csokikrémes-rumos piskóta Hozzávalók: 3 dl tej, 2 tojás, 5 dkg cukor, 8 db babapiskóta, 10 dkg csokoládé, 0, 3 dl rum ElkészítésE: A tejet a tojásokkal, a lereszelt csokoládéval és a cukorral keverőtálba tesszük, és gyenge tűzön állandóan kevergetve felfőzzük. Amikor krémszerűre sűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. 1 dl vízzel a cukorból sűrű szirupot […] Tovább

Csokiöntet

Csokiöntet Hozzávalók:          3 dl meleg víz          1 evőkanál liszt          1 evőkanál kakaó          0,3 dl rum          2 evőkanál cukor. Elkészítés: Kevés vízzel keverjük el a kakaót, a cukrot, és a lisztet. Majd hozzáöntjük a többi vizet, és kicsi lángon 4-5 percig főzzük. Ha kihűlt, akkor keverjük bele a rumot. A receptet, […] Tovább

Csokis-rumos meggylekvár

Csokis-rumos meggylekvár Hozzávalók: 5 kg meggy 1,2 kg cukor 30 dkg étcsokoládé 1 evőkanál rum aroma Elkészítése: A meggyet megmosom, kimagozom és 20 dkg cukorral megszórom. Egy éjszakát állni hagyom és a levének a nagyját leszedem és azonnal el is fogy szörpnek, jégkrémnek. A meggyet kevés lével felteszem főni, és addig főzöm, amíg rendesen átfő. […] Tovább

Rumos meggyleves 5 Ch

Rumos meggyleves Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt 1 db egész fahéj 5-6 db szegfűszeg 3 dl főzőtejszín 2 ek búza finomliszt 1 kk rumaroma 3 dl főzőtejszín 1 cs vaníliás cukor a díszítés 1 flakon tejszínhab 4 db mentalevél tálaláshoz Baywaood Zinfandel Rosé, félédes, minőségi bor Kaliforniából Elkészítése: A meggybefőttet leszűrjük, a levét felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!