Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rozskenyér matyó

Rozskenyér Hozzávalók: három kg rozsliszt fél tenyér nagyságú kovász három-négy dkg élesztő még két kg rozsliszt tizenkét dkg só Elkészítése: Három kg rozslisztből fél tenyér nagyságú kovásszal és három-négy dkg élesztővel lágy tésztát készítünk, és ezt három-négy óra hosszat kelesztjük. Ekkor még két kg rozsliszttel, tizenkét dkg sóval és kellő mennyiségű vízzel bedagasztjuk, és erősen […] Tovább

30 perces rozskenyér

30 perces rozskenyér Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt 15 dkg finomliszt 2 evőkanál natúr tökmag, durvára törve 1 csapott teáskanál cukor 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál só 1 nagy csipet őrölt kömény ízlés szerint frissen őrölt bors 5 dkg vaj, folyósra olvasztva és langyosra hűtve 3 dl natúr joghurt Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!