Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rizs és dara tejben főve 1914

Rizs és dara tejben főve Hozzávalók: ½ liter tej 3 evőkanál dara, vagy 8 dkg rizs cukor csokoládét, vagy törött fahéj Elkészítése: Nagyon egyszerű és mégis előfordul, hogy a dara csomókban a rizs pedig csak félig megfőve, megkozmásodva kerül az asztalra. Mindenek előtt a tejnek forrni kell, a mikor a darát, vagy rizst befőzzük. 1/2 […] Tovább

Kandírozott rizs vaníliasodóval Ch

Kandírozott rizs vaníliasodóval Igazi energiabomba, akik szeretnék súlyukat gyarapítani, próbálják ki bátran. Hozzávalók: 30 dkg rizs, 30 dkg kristálycukor, 3 cl rum, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 6 dkg porcukor a vaníliasodóhoz:  2 db tojás sárga, 1 db egész tojás,  5 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dl tej Elkészítése: […] Tovább

Epres rizstorta

Epres rizstorta Hozzávalók: A piskótához:  2 tojás  10 dkg cukor  1 csomag vaníliás cukor  5 dkg liszt  5 dkg étkezési keményítő  1 teáskanál sütőor A töltelékhez:  16 dkg kerek szeműrizs  10 dkg cukor  7,5 dl tej  1 vaníliarúd  1 teáskanálnyi vaj  reszelt citromhéj […] Tovább

Görög rizses tyúkleves

Görög rizses tyúkleves Hozzávalók: 1,5 liter tyúkleves (leveskockából), só, 10 dkg rizs, 1 evőkanál keményítő, 1 dl tej, 3 tojássárgája, 1 teáskanál vágott petrezselyem, 1 citrom leve. Elkészítése: A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig főzzük. Egy keverőtálban a keményítőt, a tejet, a sót és a tojássárgákat alaposan elkeverjük. Habverővel állandóan keverve […] Tovább

Rizs leves

Rizs leves Hozzávalók: rizs olaj krumpli ételízesítő kevés bors petrezselyemzöld friss paprika Elkészítése: A rizst olajon megpároljuk, majd felengedjük vízzel. Ha forr, kockára vágott krumplit teszünk bele. Ízesítjük ételízesítővel, kevés borssal, petrezselyem zölddel. Ha van, friss paprikát is tehetünk bele.   Tovább

Nyákleves matyó

Nyákleves Hozzávalók: rizs vagy árpakása vagy dara vagy zabliszt sós víz kevés vaj tojás Elkészítése: Készülhet rizsből, árpakásából, darából, zablisztből. Ezek bármelyikét sós vízben egy-másfél óráig főzzük, finom szitán áttörjük, kevés vajjal elhabart tojássárgájára öntjük, összekeverjük, és újból felforraljuk. Pető Margit: Matyó konyha Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!