Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

DIA CSOKIS RIZSGOMBÓCOK

dkg DIA CSOKIS RIZSGOMBÓCOK g Ch/100g g Ch Elkészítése: 3,00 30 dkg rizs 77,50 232,50 A rizst főzd meg tejbe, majd keverd hoz-zá az édesítőszert és a vanillincukrot. Így kemény tejberizst kapsz. Hagyd kihűlni. Az étcsokoládét 1 dl tejszínnel gőz felett olvaszd meg, és ízesítsd reszelt narancs héjjal. A tejberizsből formázz golyókat és forgasd bele […] Tovább

Rizses csoki

Rizses csoki Hozzávalók: 25  dkg tejpor 8    dkg vaj 1,2 dl víz 7    dkg kakaópor 1,5 csomag puffasztott rizs 1    csomag vaníliás cukor 25 dkg cukor Elkészítése: A cukrot a vízzel felforraljuk. Levesszük a tűzről és 6 dkg vajat jól elkeverünk benne, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A kakaót a tejporral szárazon összekeverjük, majd […] Tovább

Rizsfelfújt csoki öntettel

Rizsfelfújt csoki öntettel Rizsfelfújt: Hozzávalók: 12 dkg rizs 0,5 l tej 1 dl víz 2 db tojás 10 dkg cukor 1 evőkanál liszt 2 dkg vaj pici só 1 csomag vaníliás cukor Fél citrom reszelt héja. Elkészítése: A rizst megfőzzük a vizes tejben. A tojások sárgáját a cukorral és vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, […] Tovább

Szivárványos-barackos rizs

Szivárványos-barackos rizs Hozzávalók: 20 dkg rizs, 6 dl tej, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kókuszreszelék, 30 dkg barackbefőtt. Krém: 1 liter tej, 10 dkg cukor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 1 csomag puncs pudingpor. elkészítése: A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és 3 dl vízben, amibe egy pici sót teszünk, lefedve feltesszük főni. A […] Tovább

Szőlős rizskoszorú

Szőlős rizskoszorú Hozzávalók: 5 dkg mazsola, ½  dl rum, 5 dkg hámozott, pirított mandula, 20 dkg rizs, 1 liter tej, 2 dkg vaníliás cukor, 2 dkg vaj, 3 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 80 dkg csemegeszőlő, 10 dkg cukor. Elkészítése A mazsolát alaposan megmosom, lecsepegtetem, és rumba áztatom. A mandulát szálkásra vágom. A rizst is jól […] Tovább

Tejberizs sárgabarackkosárban

Tejberizs sárgabarackkosárban Hozzávalók 12 fél sárgabarack (akár konzerv) 12 dkg kész tejberizs 4 ek őrölt mogyoró 2 dkg vaj 2,5 dl tejszín ELKÉSZÍTÉSE A barackokat lecsöpögtetjük. A tejberizst elosztjuk a barackokon, mogyoróval megszórjuk, a tetejükre kevés vajat morzsolunk. Tűzálló tálba tesszük, és kevés tejszínnel körülöntjük. 2 percig grillezzük, hogy enyhén aranyszínű legyen a tetejük. Azonnal […] Tovább

Almás-fahéjas tejberizs

Almás-fahéjas tejberizs Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg rizs 6 dl tej 5 evőkanál cukor 1 tasak vaníliás cukor 3 evőkanál kókuszreszelék 1 alma 1 teáskanál őrölt fahéj Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk. Elkészítése: A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy […] Tovább

Almás tejberizs sütőben

Almás tejberizs sütőben Hozzávalók: 12 dkg gömbölyűszemű rizs, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 1 kg nyári alma, 2 tojásfehérje, vaj, fél citrom, 1 rúd fahéj Elkészítése: A tejet 2 dkg cukorral és a fahéjrúddal felforraljuk. Beleöntjük a rizst és kis lángon, fedő alatt megfőzzük. Közben a meghámozott almát vékonyra szeleteljük. Kevés citromos vízben 2 […] Tovább

Rizs tejszínhabbal 1914

Rizs tejszínhabbal Hozzávalók: ¾ liter tej 14 dkg rizs ½ liter tejszín 14 dkg cukor 4 lap zselatin cukorgyümölcs,* vagy sűrű vanília likőr, vagy valamilyen gyümölcs nedve, legjobb eper vagy málna lé Elkészítése: Háromnegyed liter tejben megfőzünk 14 dkg rizst puhára és jó sűrűre, és teljesen ki hagyjuk hűlni, 1/2 liter tejszint fölverünk, és a […] Tovább

Rizs-koch 1914

Rizs-koch Hozzávalók: 7 dl tej ¼ liter rizs (vagy dara) tojásnagyságú vaj 5 tojássárgája 10 dkg cukor csipetnyi só 3 tojás kemény habja liszt cukor málna, vagy ribiszke zselé Elkészítése: 7 dl tejben puhára főzünk 1/4 liter válogatott megmosott rizst és kihűlni hagyjuk. Tojásnagyságú vajat elkavarunk 5 tojássárgájával és 10 dkg cukorral, beletesszük a kihűlt […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!