Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Zöldségleves garnélával

Zöldségleves garnélával Egy egyszerű zöldséglevest is tehetünk különlegessé, ha valami szokatlan levesbetétet főzünk bele, hát még, ha ez az alapanyag a fehérjében gazdag, vágykeltő tulajdonságairól a keleti kultúrákban régóta ismert garnélarák! Hozzávalók: 3 sárgarépa 2 burgonya 20 dkg karfiol, 20 dkg zöldbab 20 dkg garnélarák 4 retek 10 dkg zöldborsó 5-5 dkg spenót és vaj […] Tovább

Rákleves 1914

Rákleves Hozzávalók: 8-10 rák víz, vagy húsleves vaj 2-3 evőkanál tejföl pirított zsemlyekockák rántás rákvaj liszt Elkészítése: Nyolc-tíz ráknak a belét kihúzva, a rákokat jól megmosva, azokat vízben, vagy húslevesben megfőzzük. Ollóit és a farkokat kiszedjük, és félre tesszük, héját pedig mozsárban összetörjük, és vajban pároljuk. Ha már jó ideig pároltuk, leszűrjük a rákvajat a […] Tovább

Kukoricás rákleves kínai

Kukoricás rákleves  Hozzávalók: 1 l csirkehúsleves (leveskockából is), 1 doboz kukorica, 1 kanál sherry, 5 dkg sonka, 1 csomag snidling 1 doboz rák- vagy halhús, esetleg szardínia, 2 kávéskanál gyömbérpor, enyhén megcitromozva, kockára vágva. Előkészítés: a gyömbért, sherryt és a rák- vagy halhúst összekeverjük. A konzerv kukoricáról lecsurgatjuk a levét. A sonkát és a snidlinget […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!