Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Vanília- vagy puncsfagylalt

Vanília- vagy puncsfagylalt HOZZÁVALÓK: tojás porcukor tej tejszín aroma rum mazsola ELKÉSZÍTÉSE: A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, tejszínt és az aromát. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ezután hűlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. (Ha csomós marad, átpasszírozzuk. ) 1-2 órára betesszük a mélyhűtőbe. A puncsfagylaltba lehűlés után rumba […] Tovább

Puncs fánkocskák 1914

Puncs fánkocskák Hozzávalók: piskótatészta: 8 tojássárgája 14 dkg cukor 8 tojás habja 14 dkg liszt kevés citrom íz sűrű cukorszirup 2 szelet puhított csokoládé 14 dkg darált mandula rum narancsjég (zselé) Elkészítése: Piskótatésztát készítünk 8 tojássárgája, 14 dkg cukor, a 8 tojás habja és 14 dkg lisztből, kis citrom ízzel. Ujjnyi vastagra sütjük, fánk szúróval […] Tovább

Gyors puncsos mignon

Gyors puncsos mignon Hozzávalók: A tésztához: 2-3 evőkanál tej 2 evőkanál kakaópor 20 dkg finomliszt 1 kávéskanál sütőpor 20 dkg puha vaj 20 dkg cukor 1 kávéskanál puncs aroma 4 tojás A rumos mazsolához: 10 dkg mazsola ½ dl rum A sziruphoz: 0,5 dl 100%-os narancslé kb. 1-2 evőkanál rum A mázhoz: 1 tojásfehérje 20-25 […] Tovább

Vanília- vagy puncsfagylalt

Vanília- vagy puncsfagylalt HOZZÁVALÓK: tojás porcukor tej tejszín aroma rum mazsola ELKÉSZÍTÉSE: A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, tejszínt és az aromát. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ezután hűlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. (Ha csomós marad, átpasszírozzuk. ) 1-2 órára betesszük a mélyhűtőbe. A puncsfagylaltba lehűlés után rumba […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!