Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pulyka sült

Pulyka sült Hozzávalók: 1 jérce-pulyka mája zúzája só töltelék 2 egész zsemlye tej 3 nyers tojás 10 dkg fehér szalonna 3 keményre főtt tojás 1 kávéskanál bors 1 kávéskanál só zöldpetrezselyem zsír káposzta Elkészítése: Egy jól kinőtt jérce-pulykát tisztítsunk meg, azután öntsük le forró vízzel, a melle alatt hasítsuk ki, és beleit gondosan kiszedve, máját […] Tovább

Pulyka vagdalt hússal

Pulyka vagdalt hússal Hozzávalók: egy fiatal pulyka, amelyik nem nagyobb egy tyúknál mája zúzája só ½ kg borjú-pecsenye ½ kg kövér sertés pecsenye 2 zsemlye egy kis fej vöröshagyma sampion-gomba zöldpetrezselyem 4 nyers tojás 4 kemény tojás 1 kávéskanál tört bors 1 kávéskanál só 1 ujjnyi aszpik lé citromszeletek torma vörös cékla Elkészítése: Egy fiatal […] Tovább

Pörkölt pulyka

Pörkölt pulyka Hozzávalók: egy megtisztított pulyka 1 tojásnyi zsír 1 fej vöröshagyma 1 kanál paprika só körítés májas, zúzás rizskása Elkészítése: Egy megtisztított pulykát vagdaljunk fel apró darabokra. Egy lábasban tegyünk egy tojásnyi zsírt forrni; ha a zsír forró lesz, tegyünk bele egy fej apróra vágott vereshagymát és egy kanál paprikát. A pulyka húst tegyük […] Tovább

Karácsonyi sült pulyka

Karácsonyi sült pulyka Hozzávalók: 1 egész pulya – én 3,6 kilósat vettem 25 dkg vaj 10 szelet füstölt zsírszalonna 1 citrom 1 narancs 1 csomag petrezselyem 1 teáskanál friss kakukkfű 3 fej vöröshagyma 2 fej lila hagyma só bors a mártáshoz: 1 dl bor 3 evőkanál mascarpone a krumplipüréhez: krumpli vaj tej parmezán rukkola a […] Tovább

Stefánia pulykavagdalt

Stefánia pulykavagdalt Hozzávalók: 1,2 kg pulyka felsőcomb, 1 közepes vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 3 evőkanál olaj, 18 dkg zsemlemorzsa, 2,5 dl tejszín, 2 tojás, 2 nagyobb gerezd, zúzott fokhagyma , 1 csapott evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál csemege, pirospaprika 1 kiskanál majoránna, 8 főtt tojás, a formáláshoz: 4-5 evőkanál zsemlemorzsa, a […] Tovább

Pulykamell sajtmártással

Pulykamell sajtmártással Hozzávalók: 4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé, 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, a mártáshoz: 4 dl tej, 10 dkg reszelt eidami, 10 dkg márványsajt, 4 dkg vaj (esetleg 4 evőkanál olaj), 2 csapott evőkanál finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, 2-3 evőkanál száraz fehérbor, őrölt […] Tovább

Karácsonyi rakott pulykaérmék

Karácsonyi rakott pulykaérmék Hozzávalók: kb. 60 dkg pulykaérem (pulykamedalion néven kapható) só őrölt fekete bors 20 dkg pulykamáj 20 dkg csiperke 1 csokor petrezselyem 1 közepes vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 tojás 3 evőkanál zsemlemorzsa fél kiskanál morzsolt kakukkfű 15 dkg pulykasonka 2 dl tejföl 15 dkg reszelt sajt a tepsi kikenéséhez: 2 evőkanál olaj […] Tovább

Gesztenyével töltött pulykamell

Gesztenyével töltött pulykamell Hozzávalók: 60 dkg gesztenye (tisztítva kb. 45 dkg) só 80 dkg pulykamellfilé 2 zsemle 25 dkg darált sertéshús 2 tojás 1 csapott kiskanál őrölt bors fél kiskanál reszelt szerecsendió 1 csapott evőkanál finomliszt 1 kiskanál paradicsompüré a sütéshez és a fólia megkenéséhez: 6 evőkanál olaj a párolt aszalt szilvához: 60 dkg kimagozott […] Tovább

Brassói pulykapecsenye

Brassói pulykapecsenye Hozzávalók 1,2 kg burgonya, só 70-80 dkg kicsontozott, lebőrözött pulyka felsőcomb 8- 10 dkg füstölt szalonna 2 evőkanál olaj 6 gerezd fokhagyma 1 csapott kiskanál paradicsompüré 1 mokkáskanál őrölt fekete bors a burgonya sütéséhez:  bőven olaj a díszítéshez: 1 kis csokor petrezselyem Elkészítése A burgonyát kefével dörzsölgetve jól megmossuk, majd kb 1 kiskanálnyi […] Tovább

Spenóttal töltött pulykamell

Spenóttal töltött pulykamell Hozzávalók: 1 egész pulykamell 1 cs fagyasztott paralypüré 1 nagy darab mozzarella sajt 4 gerezd fokhagyma só őrölt bors olaj Elkészítése : A megmosott pulykamellet úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet kapjunk. Ezt megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk és szétterítjük rajta a kiolvasztott spenótot. A mozzarellát lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, és a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!