Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pudingos csoda

Pudingos csoda Hozzávalók:          1 cs. babapiskóta          vanília aroma v. császárkörte likőr          tej 0, 5 liter          mazsola          1 cs. vaníliás puding elkészítése: Felforraljuk a tejet, majd beleöntünk egy evőkanálnyi vanília aromát vagy császárkörtét. Majd a Babapiskótákat beáztatjuk de úgy, hogy csak épp megpuhuljanak, mert ha tocsog nem jó! Azután elkészíteni a […] Tovább

Pudingfőzés mikroban

Pudingfőzés mikroban Hozzávalók: tej pudingpor cukor Elkészítése: Közepes méretű jénaiba öntsd a tejet, kicsit melegíts rajta. Csészében kevered össze a pudingport kis tejjel, cukorral. Öntsd össze őket a jénaiba, és 1 percre tedd a mikróba majdnem max.-on/max.-on (ez valahol mikrofüggő). Vedd ki, keverd át alaposan habverővel (nehogy csomós legyen). Másfél percre tedd vissza, majd újra […] Tovább

Kekszes puding

Kekszes puding Hozzávalók: pudingpor (például vaníliás) tej egy kevés cukor csokikrémmel töltött, hagyományos keksz Elkészítése: Készítsd el a pudingot a leírtak szerint, ha kész, tedd félre. A kekszeket darabold fel és tedd hőálló tálkákba. A még meleg pudingot öntsd rá a kekszekre, a tetejét pedig meghintheted kakaóporral. A legjobb langyosan tálalva, mikor már kissé megpuhult […] Tovább

Epres gyümölcspuding

Epres gyümölcspuding Hozzávalók:          20 dkg eper, málna vagy egyéb apró szemű gyümölcs          ½ citrom leve          2 evőkanál cukor          1 vaníliás pudingpor          babapiskóta          gyümölcs a díszítéshez Elkészítése: Erről a finomságról tuti nem lehet elmondani, hogy gyümölcsöt egy szemet sem látott. Egy edénybe öntsük bele az epret (vagy egyéb apró szemű […] Tovább

Vanilía hab

Vanilía hab Hozzávalók:          ½ l tej          1 csomag vaníliás pudingpor          1 csomag vaníliás cukor          1 flakon tejszínhab          2 csapott ek kristálycukor          4 levél citromfű          Tokaji Furmint, félédes, minőségi bor Elkészítése: 4 dl tejet felforralunk, a pudingport 1 dl hideg tejjel simára verjük, majd hozzáadjuk a forró tejhez, és […] Tovább

Szivárványkrém

Szivárványkrém Hozzávalók: 1 tasak vaníliás pudingpor tej cukor 4 evőkanál Nutella 5 dl tejszínből vert hab 1 evőkanál pörkölt őrölt mogyoró Elkészítése: A pudingporral, cukorral és tejjel az előírásnak megfelelően pudingot főzünk. Amíg a puding hűl, tejszínhabot verünk. A kihűlt puding kétharmadát elkeverjük a tejszínhab felével, harmadrészébe először Nutellát és tört, pörkölt mogyorót keverünk, majd […] Tovább

Joghurtos őszibarackkrém

Joghurtos őszibarackkrém HOZZÁVALÓK: 1 vanília ízű Aranka pudingpor 4 dl joghurt 1 csomag vaníliás cukor 60 dkg, őszibarack kevés porcukor ELKÉSZÍTÉSE: Az előírásnak megfelelően elkészítünk egy vanília ízű Aranka pudingport (ezt csak hidegen össze kell keverni!). 10 percig állni hagyjuk, majd négy dl joghurtot, egy csomag vaníliás cukrot meg 60 dkg megtisztított, kis kockákra vágott […] Tovább

Pudingporos csokikrém

Csokikrém Hozzávalók: 2 db zacskó csokoládé pudingpor 1 dl-el kevesebb tej 1 db margarin 25 dkg cukor 2 zacskó vaníliás cukor Elkészítése: 2 db zacskó csokoládé pudingporból főzzél pudingot úgy, hogy 1 dl-el kevesebb tejet használjál. Hűtsd ki, 1 db margarint keverjél habosra 25 dkg cukorral, és 2 zacskó vaníliás cukorral. Utána az egészet verd […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!