Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Vaníliás gyümölcssaláta

Vaníliás gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: 1 csomag vanília ízű pudingpor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg krémtúró 25 dkg ribiszke 25 dkg egres cukor 2-3 evőkanál rum ELKÉSZÍTÉSE: Elkészítünk az előírásnak megfelelően egy csomag vanília ízű pudingport, és egy csomag vaníliás cukorral erősítjük az ízét. Ha kihűlt, elkeverjük 20 dkg krémtúróval, és jól behűtjük. Egy nagy üvegtálba […] Tovább

Ünnepi gyümölcssaláta

Ünnepi gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: ½ kg-s konzervananász ½ kg- s őszibarack befőtt ½ kg befőtt cseresznye vagy meggy 5-10 dkg porcukor ½ dl rum 10 dkg mazsola 10 dkg hámozott mandula vagy dió 25 dkg gesztenyemassza almahab vagy fél zacskó citromízű pudingporból készült puding almahabhoz 3-4 alma kevés porcukor 2 tojás néhány csepp citromlé ELKÉSZÍTÉSE: Levétől […] Tovább

Gesztenye golyó 4

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 3 dkg porcukor, 2 ek tej, 4 ek rum, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj Csokimáz: 8 dkg porcukor, 4 dkg margarin, 1 ek csokipuding por, 1 ek kakaó, 1 ek tej Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és csokimázba forgatjuk. Csokimáz: Csak melegíteni kell, főzni nem. […] Tovább

DIA FRANKFURTI KOSZORÚ

dkg DIA FRANKFURTI KOSZORÚ g Ch/100g g Ch Elkészítése: 2,00 20 dkg vaj         A TÉSZTÁHOZ 0,50 1,00 Keverd habosra a szobahőmérsékletű, puha vajat a cukorral, és a reszelt cit-romhéjjal. Egyesével keverd hozzá a to-jásokat is. Keverd el a liszben a kemé-nyítőt és a sütőport, majd az egészet add a vajhoz. Keverd bele a rumot is. […] Tovább

Albert rúd

Albert rúd Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukor 3 ek kakaópor 4 dl tej 2 dl feketekávé 18 dkg margarin Albert keksz kókuszreszelék Elkészítése: 2 csomag pudingport (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukrot, 3 ek kakaóport, 4 dltejet, 2 dl feketekávét összekeverünk. 18 dkg rámát megolvasztunk, beleöntjük a keveréket, és krémmé […] Tovább

Karamellizált ananász, narancskrémmel

Karamellizált ananász, narancskrémmel Hozzávalók: 2 ek. kristálycukor 1 doboz szeletelt ananász konzerv 3 db narancs 1 csomag vanília ízű puding 4 dl tej Tokaji Szamorodni, édes, fehér borkülönlegesség Elkészítése:   Teflonbevonatú serpenyőben cukrot pirítunk. Amikor a cukor aranyszínű lesz, az ananász szeleteket rátesszük, majd lassú tűzön az ananászkarikák másik felét is karamellizáljuk. A narancs kifacsart […] Tovább

Édes gyümölcs Ch

Édes gyümölcs Olyan édesség receptje ez, melyet alacsony energiatartalma révén ajánlhatunk fogyókúrás finomságnak is. Hozzávalók: személyenként 1 alma,      vagy esetleg körte, méz                                       vagy édesítőszer+joghurt, aprított dió                          vagy zabpehely, vanília puding                    vagy gyümölcsjoghurt Elkészítése: Az almát vagy körtét középen kivájom, előfőzöm édesítős-citromos vízben. A mézet és darabos diót összekeverem és beletöltöm a gyümölcsbe, majd a […] Tovább

Az isteni mákos guba

Az isteni mákos guba Hozzávalók 8 szikkadt kifli 1/2 liter tej + cukor  20 dkg darált mák + pár ek cukor a tál kikenéséhez vaj a vanília szószhoz 1 cs. vaníliás pudingpor 8 dl tej 5 ek cukor Elkészítése: A darált mákot ízlés szerint pár evőkanál cukorral elkeverjük. Egy magas falú tálat (jénai) kivajazunk. A […] Tovább

Mákos guba, vaníliapudinggal

Mákos guba, vaníliapudinggal Hozzávalók: 4-6 db kifli, 1 csomag vanília puding, 7 dl tej, 1/2 csomag mazsola, 1 evőkanál cukor, 5 dkg mák Elkészítése: Elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy 7 dl tejet használunk hozzá és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra simítjuk […] Tovább

Flódni pohárban

Flódni pohárban Hozzávalók: 10 dkg aszalt szilva 5 dkg darált mák 2 alma fél tk őrölt fahéj késhegynyi őrölt csillagánizs fél citrom leve 1 adag házi puding 8 dkg darált dió Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a csillagánizst, 5 dl vizet, a citromlét és megpároljuk. Ha puha, leturmixoljuk. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!