Pralinékrém
Pralinékrém Hozzávalók: 14 dkg olvasztott vaj 4 rúd puhított csokoládéval 5 dkg pörkölt, darált mogyoróval Elkészítése: Az olvasztott vajat jól elkeverünk 4 rúd puhított csokoládéval és a pörkölt, darált mogyoróval Tovább
Pralinékrém Hozzávalók: 14 dkg olvasztott vaj 4 rúd puhított csokoládéval 5 dkg pörkölt, darált mogyoróval Elkészítése: Az olvasztott vajat jól elkeverünk 4 rúd puhított csokoládéval és a pörkölt, darált mogyoróval Tovább
Kávés praliné Hozzávalók: 30 darabhoz: 1, 5 dl tejszín 20 dkg étcsokoládé tortabevonó 1 teáskanál neszkávé 3 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaópor a szóráshoz kb. 30 db csokoládé kávészem Elkészítése: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, […] Tovább
Praliné falatok Hozzávalók: kb. 60 darabhoz: 2 narancs 60 dkg csokoládé tortabevonó 4 dkg fehér tortabevonó csokoládé 4 dkg tejcsokoládé tortabevonó 1,5 dl tejszín 12 dkg vaj 2 evőkanál cseresznyepálinka (vagy más gyümölcspálinka) 2 cl konyak 2 dkg vágott pisztácia 60 db mignonpapírja Előkészítés: A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A csokoládét kisebb darabokra tördeljük. […] Tovább
Diós-barackos praliné Hozzávalók: 10 dkg marcipánmassza 4 evőkanál cseresznyepálinka 5 dkg átszitált porcukor 15 dkg reszelt fehér csokoládé felszeletelt, szárított sárgabarack 1-1 fél dióval díszítve Elkészítése: Krémesre keverünk 10 dkg marcipánmasszát. Hozzádolgozunk 4 evőkanál cseresznyepálinkát, 5 dkg átszitált porcukrot és 15 dkg reszelt fehér csokoládét. A masszából kb. 30 db 2-3 cm átmérőjű golyót formálunk, […] Tovább
Pralinébonbon Hozzávalók: 15 dkg porcukor 15 dkg világossárgára pörkölt mogyoró olaj csokoládé kevés fondant mártógyurma (A mártógyurma nem más, mint nagy zsírtaralmú, finomra kidolgozott csokoládé.) Elkészítése: 15 dkg porcukrot tűzön világosra pirítunk, akkor belekeverünk 15 dkg világossárgára pörkölt mogyorót. A tűzön néhányszor megkavarjuk, majd az egészet olajozott tálra ontjuk. Ha teljesen kihűlt, mozsárban pépesre törjük. […] Tovább
Legutóbbi hozzászólások