Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Majonézes alma-póré saláta

Majonézes alma-póré saláta Hozzávalók: tubusos majonéz tejföl porcukor frissen őrölt bors savanykás (pl. jonatán) alma póréhagyma Elkészítése: Tubusos majonézt kikeverek tejföllel, a szokásosnál picit több porcukrot teszek bele meg frissen őrölt borsot. Savanykás (pl. jonatán) almát vékony szeletkékre vágom, a pórét vékony karikákra, és belekeverem. Robi. Tovább

Sárgarépás póréleves

Sárgarépás póréleves Egészséges leves különlegesség, mindenki örömére. Hozzávalók: 400 g sárgarépa 1 nagy póréhagyma 50 g vöröshagyma 30 g vaj 2 db zöldségleveskocka 50 g rizs 1 dl tejföl 20 g liszt 1/2 csomó petrezselyemzöld só őrölt bors Elkészítése: A rizst átválogatjuk, és a zöldségeket megtisztítjuk. A póréhagymát, sárgarépát vékony karikára, a vöröshagymát és petrezselyemzöldet […] Tovább

Póréhagymakrém-leves márványsajttal

Póréhagymakrém-leves márványsajttal Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj 1 nagy fej hagyma 1 szál póréhagyma 1 evőkanál liszt 8 dl zöldség- vagy húsleves (leveskockából) 3 evőkanál száraz fehér bor 5 dkg márványsajt 1,5 dl tej (2,8 %-os) só bors Elkészítése: Melegítsük fel egy teflonedényben az olajat, tegyük bele a felkockázott hagymát és a karikákra vágott pórét, fedő […] Tovább

Pórés-szőlős húsleves

Pórés-szőlős húsleves Hozzávalók 8 személyre: 2 szál póré 2 konzerv (á 425 ml) szeletelt gomba 2 evőkanál olaj 20 dkg darált sertéshús 1 liter húsleves 3 kockasajt (natúr) 15 dkg szőlő (fehér és piros) Előkészítés: A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát lecsepegtetjük. Elkészítése: Felforrósítjuk az olajat, és morzsásra pirítjuk benne a darált […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!