Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenye alagút 2

Gesztenye alagút 2 Hozzávalók: ½ kg gesztenyemassza kis rum ½ liter tejszín piskótalap narancsdzsem (házi a legjobb) csokimáz Elkészítése: Fél kiló gesztenyemasszát kis rummal átkeverni, de ne legyen puha. Belenyomkodni egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába, lehetőleg egyenletesen, az oldalán 1 ujjnyi sávot szabadon hagyni. Fél liter tejszínt kemény habbá verni és betölteni a gesztenyére, hogy […] Tovább

Diplomataparfé

Diplomataparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 10 dkg piskóta (friss) 5 dkg étcsokoládé 0,5 dl rum 3 evőkanál méz 2 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott gyümölcs Elkészítése: A csokoládét durva reszelőn (pl. az almareszelő durva fokán) lereszeljük. A mézet és a rumot összekeverjük. A piskótát egészen apró kockákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan […] Tovább

Amaretti golyók

Amaretti golyók Hozzávalók: 22,5 dkg tejcsokoládé, 20 dkg étcsokoládé, 2 tojás sárgája, 2,5 dkg tej, 2 ek tejszín, 6,5 dkg piskóta, 2 ek likőr, 5 dkg kakaópor Elkészítése: Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amaretti ostyánk van. Keverjünk hozzá […] Tovább

Piskóta tojások

Piskóta tojások Hozzávalók: 40 dkg piskóta/tortalap, 20 dkg tej tortabevonó, 15 dkg fehér csokoládé, 1/2 üveg vanília aroma, 6 ek narancslé, a díszítéshez natúr pisztácia, kókuszreszelék, csokoládédrazsék, cukorgyöngyök, 5 dkg porcukor, 1 tk citromlé Elkészítése: A piskótatésztát szétmorzsoljuk, majd két egyenlő adagra osztjuk. A tej tortabevonót és a fehér csokoládét durvára daraboljuk, majd külön-külön, forró […] Tovább

Puncs golyók

Puncs golyók Hozzávalók: 20 dkg piskótamorzsa, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál málnaszörp, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dkg kakaó, 5 dkg darált dió, 10 dkg reszelt csokoládé. Elkészítése: A piskótamorzsát leöntjük rummal, szörppel és 10 dkg cukorból és 1 dl vízből főzött, kihűtött sziruppal összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A […] Tovább

Szabolcsi töltött alma

Szabolcsi töltött alma Hozzávalók: 1,5 kg alma 80 dkg vaníliakrém 5 g zselatin 1 g ételfesték (piros) 10 dkg mandula 10 db piskótakorong (kész) 5 dkg csoki bevonó 10 db marcipán (zöld levélnek) 15 dkg citrom 50 dkg tejszínhab Elkészítése: Az almát megtisztítjuk, közepét óvatosan kifúrjuk úgy, hogy az alma alakja megmaradjon. Citromos vízben megpároljuk, […] Tovább

Málnás-csokis zucotto

Málnás-csokis zucotto Hozzávalók:  8 személyre 1 kész piskótalap 2-2-2 cl maraschino, narancslikőr és rum 10 dkg bevonó csokoládé 30 dkg tejszín 7,5 dkg málna vagy több 2,5 dkg kandírozott gyümölcs 5 dkg babapiskóta Elkészítése: Fóliát simítunk egy tálba, majd kibéleljük a piskóta kétharmad részével, végül meglocsoljuk az alkohollal. Felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt felverjük a […] Tovább

Diplomataparfé

Diplomataparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 10 dkg piskóta (friss) 5 dkg étcsokoládé 0,5 dl rum 3 evőkanál méz 2 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott gyümölcs Elkészítése: A csokoládét durva reszelőn (pl. az almareszelő durva fokán) lereszeljük. A mézet és a rumot összekeverjük. A piskótát egészen apró kockákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan […] Tovább

Kivis, mangós, körtés piskóta

Kivis, mangós, körtés piskóta Hozzávalók: kivi, vagy mangó vagy körte porcukor piskóta 6 tojás 6 kanál cukor 6 kanál liszt Elkészítése: Ha szeretnél eltérni a hagyományos gyümölcsös piskótától, válassz olyan gyümölcsöt, mint a kivi, a mangó vagy a körte. Minden esetben fontos, hogy a gyümölcs elég érett és puha legyen. Készítsd el egyszerűen a piskótát: […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!