Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Narancsparfé

Narancsparfé Hozzávalók: 4 ek narancsdzsem 12 dkg porcukor 6 dl tejszín Elkészítése: Négy evőkanál narancsdzsemet 12 dkg porcukorral habosra keverünk, majd összekeverjük a kemény tejszínhabbal. Kikent formában a jégre állítjuk. Kiborítva, tejszínhabbal tálaljuk.   Tovább

Mogyoróparfé

Mogyoróparfé Hozzávalók: 5 db tojás 15 dkg porcukor 6 dkg, mogyoró ½ rúd vanília 3/4 l tejszín Elkészítése: 5 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd teszünk bele vaníliát, 6 dkg héjazott, pirított apróra vágott mogyorót, és háromnegyed l kemény tejszínhabot. Kikent formában fagyasztjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.   Tovább

Mandulaparfé

Mandulaparfé Hozzávalók: 5 db tojás 15 dkg porcukor 6 dkg, mandula ½ rúd vanília 3/4 l tejszín Elkészítése: 5 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd teszünk bele vaníliát, 6 dkg héjazott, pirított apróra vágott mandulát, és háromnegyed liter kemény tejszínhabot. Kikent formában fagyasztjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.   Tovább

Extra mandulaparfé

Extra mandulaparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 2 dl tej 3 tojássárgája 10 dkg tisztított mandula 15 dkg porcukor 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítése: A mandulát 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy barna héját könnyen lehúzhassuk. Ezután teflonserpenyőbe szétterítve, világos barnára pirítjuk. Megdaráljuk, végül a darált mandulát mozsárba szórjuk és összezúzzuk. A tojássárgákat gőz fölött […] Tovább

Mákparfé

Mákparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 3 evőkanál nagyon finomra darált mák 10 dkg porcukor 2 evőkanál sárgabaracklekvár 0,5 dl rum 0,5 dl tej 5 dkg mazsola 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj csipetnyi só Elkészítése: A tejet és a rumot összeöntjük, majd beletesszük a megmosott, lecsöpögtetett és szárától megfosztott mazsolát. Befedve hagyjuk ázni legalább fél […] Tovább

Mézes mákparfé forró gyümölcsöntettel Ch

Mézes mákparfé forró gyümölcsöntettel    Ch Kuntár Ildikó mézes mákparféja télen, nyáron is elkészíthető, hiszen sokféle bogyós gyümölcsöt, illetve gyümölcsdzsemet használ hozzá. A benne lévő mák biztosítja a meglehetősen magas, 550 mg kalciumbevitelt. Különleges édesség, amely ünnepi asztalok dísze lehet. Kalciumtartalma miatt ajánlható csontritkulás esetén. Hozzávalók: 2,5 dl tej 15 dkg darált mák 10 dkg méz […] Tovább

Kávéparfé

Kávéparfé Hozzávalók: 8 db tojás 25 dkg porcukor 3 dl feketekávé 4 dl tejszín 3 lap zselatin Elkészítése: Nyolc tojássárgáját 25 dkg porcukorral habosra keverünk, beletesszük szokott módon a fehér, olvasztott és átszűrt zselatint, 3 dl nagyon erős finom feketekávét. A keveréket folytonos keverés közben felforraljuk, és ha kihűlt, beletesszük a 8 tojás kemény habját, […] Tovább

Vaníliás kávéparfé

Vaníliás kávéparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 1,5 dl nagyon erős kávé 5 tojássárgája 15 dkg porcukor fél rúd vanília Elkészítése: A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük a robotgép elektromos habverőjével. A tojásmasszához apránként hozzákeverjük a megfőzött kávét. A kis darabokra tört vaníliát is beletéve, nagyon kis lángon, vízfürdőben besűrítjük. Ezután a vaníliadarabokat eltávolítjuk belőle. Hagyjuk […] Tovább

Gyümölcsjoghurt parfé

Gyümölcsjoghurt parfé Hozzávalók: 4 dl joghurt 30 dkg tisztított, kimagozott meggy 2 tk folyékony édesítő fél citrom reszelt héja, 1 ek citromlé 1 tk zselatinpor Elkészítése: Turmixgép pohárába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0, […] Tovább

Gyümölcsös parfé

Gyümölcsös parfé Hozzávalók: 4 dl tejföl 20 dkg porcukor csipet só 1 mokkáskanál reszelt citromhéj 25 dkg bármilyen idénygyümölcs 1 evőkanál zselatinpor. Elkészítése: A megtisztított, kimagozott és darabokra vágott gyümölcsöt turmixgép poharában pépesre keverem. A tejfölt összekeverem a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, majd a sóval ízesítve belekeverem a gyümölcspépet. A zselatint fél […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!