Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mazsolás vaníliaparfé

Mazsolás vaníliaparfé Hozzávalók (4 személyre): 2 dl tejszín 1 zacskó vaníliás cukor 2 evőkanál mazsola 3 evőkanál tej 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma) csipetnyi só. Elkészítése: A mazsolát megmossuk, majd a tejjel összekevert rumba legalább 2 órára beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük, és összekeverjük a vaníliás cukorral, a sóval és a leszűrt rumos […] Tovább

Sárgabarackos túróparfé

Sárgabarackos túróparfé Hozzávalók (8 személyre): 2 dl tejszín 25 dkg tehéntúró 25 dkg sárgabarack 2 dl kefir 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár ízlés szerint kevés porcukor (vagy mesterséges édesítő) csipetnyi só. Elkészítése: A tehéntúrót villával simára törjük, majd hozzákeverjük a kefirt, a lekvárt és a sót, csak ezután édesítjük meg kissé. Pikánsnak szabad lennie, nehogy túl édes […] Tovább

Tojáslikőr-parfé

Tojáslikőr-parfé Hozzávalók: tojáslikőr: 8 db tojás 30 dkg cukor egy csomag vanília 3 dl tejszín 1 dl tartós tej 2 dl natúr vodka Elkészítése: 8 db tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral és egy csomag vaníliával. Hozzáteszünk 3 dl tejszínt, és 1 dl felforralt, majd lehűtött tartós tejet. Ehhez annyi alkoholt teszünk, amennyit szeretünk, de feltehetően […] Tovább

Tojáslikőr-parfé 1

Tojáslikőr-parfé Hozzávalók: 4 kanál cukor 1/2 liter tejszín tejszínhab tojáslikőr ostyarúd babapiskóta apró cukorkák Elkészítése: A maradék 8 tojásfehérjének a felét felverjük kemény habbá, mikor már félig kész, tegyünk hozzá 4 kanál cukrot. Felverünk fél liter tejszínt keményre. Összekeverjük a tejszínhabot, a fehérjét és a likőrt. Kiválasztunk egy edényt, ez lehet, pl. egy őzgerincforma, kivizezzük, […] Tovább

Szeder és fehér csokoládé parfé

Szeder és fehér csokoládé parfé Legalább egy nappal előbb neki kell kezdeni! Hozzávalók: Parfé: 1/2 kg szeder (lehet fagyasztott is) 50 gr cukor 1 evőkanál Créme de Cassis, vagy valamilyen gyümölcs likőr 1/2 kávéskanál friss citromlé 15 dkg cukor fél dl víz 6 tojás sárgája 70 gr fehér csokoládé (ha lehet, Lindt) 2 kávéskanál vanília […] Tovább

Szederparfé

Szederparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 25 dkg fekete szeder fél citrom leve és reszelt héja 15 dkg porcukor 0,5 dl Sherry brandy csipetnyi só Elkészítése: A szedret turmixoljuk, majd szitán átnyomjuk. A gyümölcsvelőt, visszaöntve a turmixba, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal, a citromlével, a porcukorral, a likőrrel és a sóval. A tejszínből kemény habot verünk, […] Tovább

Rétegezett parfé

Rétegezett parfé Hozzávalók: 6 dl tejszín 25 dkg eper vagy málna 2 púpozott evőkanál kakaópor 7 evőkanál porcukor 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítése: A megelőző napon 2 dl tejszínbe belekeverjük a kakaóport és 2 evőkanál cukrot, majd folytonos keverés közben felforraljuk. Újabb 2 dl tejszínbe belekeverünk újabb 2 evőkanál cukrot, fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva […] Tovább

Paradicsom-parfé

Paradicsom-parfé Hozzávalók (8 személyre): 5 dkg paradicsompüré 5 dl tej 1 evőkanál finomliszt 2 dl tejszín 15-20 dkg porcukor csipetnyi só Elkészítése: 3 dl tejet felforralunk a cukorral és a sóval. Másik edényben a paradicsompürét és a lisztet simára keverjük a maradék tejjel, majd apránként, folyamatos kevergetés közepette hozzáöntjük a cukros tejhez. Sűrűre főzzük. Közben […] Tovább

Naspolya-parfé

Naspolya-parfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 0,5 dl narancslikőr 30 dkg naspolya 20 dkg porcukor 1 zacskó vaníliás cukor csipetnyi só Elkészítése: A megmosott naspolyát megtisztítjuk, majd turmixgépben összezúzzuk. Ezután szitán átnyomjuk. A gyümölcsvelőt összekeverjük a narancslikőrrel és a cukorral, majd a vaníliás cukrot meg a sót is hozzáadjuk. A habbá vert tejszínbe óvatosan belekeverjük a […] Tovább

Narancsparfé 2

Narancsparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 0,5 dl narancsszörp (cukros) 1 nagy narancs 2 evőkanál cukrozott narancshéj csipetnyi só Elkészítése: A cukrozott narancshéjat egészen apróra vágjuk. A friss narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, és összekeverjük a narancsszörppel. Megsózzuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe beleforgatjuk a narancsos szörpöt és a cukrozott narancshéjat. Azonnal belesimítjuk egy folpack […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!