Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomos darált hús főtt krumplival Ch

Paradicsomos darált hús főtt krumplival Hozzávalók: 65 dkg darált sertéshús          1,95 g Ch 5 dkg (kis fej) hagyma             4,15 g Ch 30 dkg szalonna 50 dkg paradicsomlé                42,5 g Ch 40 dkg burgonya                      73,6 g Ch só bors Vegeta kész:                    14,7 dkg                122,2 g Ch   8,3 g Ch/100 g Elkészítése: A hagymát és […] Tovább

Paradicsom-parfé

Paradicsom-parfé Hozzávalók (8 személyre): 5 dkg paradicsompüré 5 dl tej 1 evőkanál finomliszt 2 dl tejszín 15-20 dkg porcukor csipetnyi só Elkészítése: 3 dl tejet felforralunk a cukorral és a sóval. Másik edényben a paradicsompürét és a lisztet simára keverjük a maradék tejjel, majd apránként, folyamatos kevergetés közepette hozzáöntjük a cukros tejhez. Sűrűre főzzük. Közben […] Tovább

Paradicsom-parfé

Paradicsom-parfé Hozzávalók (8 személyre): 5 dkg paradicsompüré 5 dl tej 1 evőkanál finomliszt 2 dl tejszín 15-20 dkg porcukor csipetnyi só Elkészítése: 3 dl tejet felforralunk a cukorral és a sóval. Másik edényben a paradicsompürét és a lisztet simára keverjük a maradék tejjel, majd apránként, folyamatos kevergetés közepette hozzáöntjük a cukros tejhez. Sűrűre főzzük. Közben […] Tovább

Zöld paradicsom chutney

Zöld paradicsom chutney Hozzávalók: 1,75 kg zöld paradicsom 50 dkg hámozott, kimagozott savanyu alma 40 dkg felaprított vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál só 3 evőkanál savanyúság fűszer 6 dl borecet 45 dkg cukor Elkészítése: Nagyobb lábosba tesszük a paradicsomot, az almát, a hagymát és a fokhagymát. Megsózzuk, összekeverjük. A fűszerkeveréket teatojásban vagy gézbe kötve […] Tovább

Sült kápia paprika télire

Sült kápia paprika télire Hozzávalók: kápia paprika (1 kg-ból nagyjából 270 ml-es üvegre való mennyiség lesz) néhány gerezd fokhagyma olívaolaj (kb. 1-2 dl) Elkészítése: Mossuk meg a paprikákat, és sütőlemezre fektetve nagy lángon süssük meg! Sütés közben forgassuk meg néhányszor, akkor lesz jó, ha néhol barnul és felhólyagosodik (kb. 40 perc). Tegyük egy öblös tálba, […] Tovább

Relish provanszi módra

Relish provanszi módra Hozzávalók: 10 dkg piros paprika (nagy darab) 10 dkg zöld paprika (nagy darab) 10 dkg sárga paprika (nagy darab) 30 dkg paradicsom 20 dkg padlizsán 20 dkg cukkíni (mindet előkészítve mérjük le) 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál paradicsompüré 2,5 dl (1/4 l) fehérbor ½ fehérborecet ½ tasak (25 dkg) zselírozócukor speciál (2:1) […] Tovább

Paradicsom tartósítása másképpen 1914

Paradicsom másképpen Hozzávalók: paradicsom Elkészítése: A tűzhelyre teszünk két nagy lábos vizet és azután folyton forrni hagyjuk. A megmosott, tiszta paradicsomból mindig annyit teszünk a forró vízbe, amennyi jól forrhat benne. Ha egy párszor fölforrt a paradicsommal és látszik, hogy keresztül főtt, szűrő kanállal egy nagy deszkára szedjük ki, melyet már előbb kicsit rézsut állítottunk […] Tovább

Paradicsom befőzése 1914

Paradicsom befőzése Hozzávalók: paradicsom Elkészítése: A paradicsomot megmosva, üstbe, vagy más alkalmas edénybe kissé szétdarabolva beletesszük és gyakori kavarás mellett addig főzzük, míg a paradicsomról a héja egész leválik és összesodródik. Ha rézüstbe főztük rögtön más edénybe kell átönteni, mert ha forrás nélkül csak áll benne a paradicsom, könnyen megkeseredik. Azután átpasszírozzuk és üvegekbe töltve, […] Tovább

Paprika paradicsomba 1914

Paprika paradicsomba Hozzávalók: húsos zöldpaprikák paradicsomok Elkészítése: Szép, húsos zöld paprikákat magjától és ereitől megtisztítva egy tálba teszünk és forró vízzel leöntve, abban állni hagyunk. A paradicsomot szokott mód szerint főzzük, kisebb fajta uborkásüvegekbe rakjuk az időközben szitára rakott szikkadt paprikákat, az áttört paradicsomot ráöntjük, hogy jól ellepje és bekötve azután 1/2-2 órát gőzben lassan […] Tovább

Zöldparadicsom dzsem

Zöldparadicsom dzsem Hozzávalók: A zöld szín nem haragszodot, nem a teljesen éretlen paradicsomot jelenti, hanem azt az érés előtti állapotot, amikor a bogyók zöld színe már világosodni kezd. 5 kg kemény zöld paradicsom ecet 4 kg cukor citromhéj fél rúd vanília Elkésztése: A kemény zöld paradicsomot metéltre vágunk, majd gyenge ecetes, fövő vízbe dobjuk. Felforrás […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!