Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sült kápia paprika télire

Sült kápia paprika télire Hozzávalók: kápia paprika (1 kg-ból nagyjából 270 ml-es üvegre való mennyiség lesz) néhány gerezd fokhagyma olívaolaj (kb. 1-2 dl) Elkészítése: Mossuk meg a paprikákat, és sütőlemezre fektetve nagy lángon süssük meg! Sütés közben forgassuk meg néhányszor, akkor lesz jó, ha néhol barnul és felhólyagosodik (kb. 40 perc). Tegyük egy öblös tálba, […] Tovább

Relish provanszi módra

Relish provanszi módra Hozzávalók: 10 dkg piros paprika (nagy darab) 10 dkg zöld paprika (nagy darab) 10 dkg sárga paprika (nagy darab) 30 dkg paradicsom 20 dkg padlizsán 20 dkg cukkíni (mindet előkészítve mérjük le) 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál paradicsompüré 2,5 dl (1/4 l) fehérbor ½ fehérborecet ½ tasak (25 dkg) zselírozócukor speciál (2:1) […] Tovább

Paprika paradicsomba 1914

Paprika paradicsomba Hozzávalók: húsos zöldpaprikák paradicsomok Elkészítése: Szép, húsos zöld paprikákat magjától és ereitől megtisztítva egy tálba teszünk és forró vízzel leöntve, abban állni hagyunk. A paradicsomot szokott mód szerint főzzük, kisebb fajta uborkásüvegekbe rakjuk az időközben szitára rakott szikkadt paprikákat, az áttört paradicsomot ráöntjük, hogy jól ellepje és bekötve azután 1/2-2 órát gőzben lassan […] Tovább

Paprikaleves portugál Ch

Paprikaleves Hozzávalók: 3 db kaliforniai paprika 2 db paradicsom 1 dl extra szűz olívaolaj csipet étkezési só 2 dl főzőtejszín 1 ek. balzsamecet csipet őrölt fehérbors 1 csokor petrezselyemzöld 1 csokor bazsalikom a tálaláshoz Neszmélyi Merlot Rosé, száraz, minőségi rozébor Elkészítése: A kaliforniai paprikát hosszában felvágjuk, kivesszük a magházat, és forró rostlapon héjával lefelé megsütjük. […] Tovább

Paprikakrémleves

Paprikakrémleves Hozzávalók: 3 kápia paprika 3 paradicsom 1 kisebb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj só bors őrölt koriander 1,5 dl víz 50 ml tejszín 1 mokkáskanál cukor 1 kiskanál citromlé Elkészítés: Magozd ki a paprikát, és vágd fel kockákra. A paradicsomot és a vöröshagymát is szeleteld fel cikkekre. Add hozzá a fokhagymát, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!