Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hideg madártej forró Nutellával

Hideg madártej forró Nutellával Hozzávalók: 5 dl tej 4 tojás 5 evőkanál porcukor ¼ rúd vanília Nutella folyékony tejszín Elkészítése: A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva néhány percig főzzük, közben forgatjuk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék […] Tovább

Nutellás golyók

Nutellás golyók Hozzávalók: 20 dkg darált keksz, 4 tojás fehérje, 30 dkg nutella, kókusz reszelék, színes tortadara. Elkészítése: A háztartási kekszet, nutellát, tojás fehérjét jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk belőle, meghemperegtetjük a kókuszreszelékkel össze kevert színes tortadarával. Én csak kókuszreszelékbe forgattam bele. Dekoratív és finom.   Tovább

Nutellával töltött banán tejberizzsel

Nutellával töltött banán tejberizzsel Hozzávalók: 4 banán 4 evőkanál Nutella 4 adag tejberizs 1 zacskó vaníliás cukor a díszítéshez tejszínhab mogyoró Elkészítése: A meghámozott banánokba hosszában kb. kisujjnyi mélyedést vájunk kiskanállal. A kivájt banánhúst elkeverjük a Nutellával. A tejberizsbe keverjük a vaníliás cukrot és négy hosszúkás tálacskába elosztjuk. Mindegyik tálra egy-egy banánt fektetünk, megtöltjük Nutellával, […] Tovább

Szivárványkrém

Szivárványkrém Hozzávalók: 1 tasak vaníliás pudingpor tej cukor 4 evőkanál Nutella 5 dl tejszínből vert hab 1 evőkanál pörkölt őrölt mogyoró Elkészítése: A pudingporral, cukorral és tejjel az előírásnak megfelelően pudingot főzünk. Amíg a puding hűl, tejszínhabot verünk. A kihűlt puding kétharmadát elkeverjük a tejszínhab felével, harmadrészébe először Nutellát és tört, pörkölt mogyorót keverünk, majd […] Tovább

Nutella Mousse krém

Nutella Mousse krém igen könnyű Hozzávalók:          2,5 dl tejszín          10 dkg Nutella          1 evőkanál + 1 kávéskanál kandírozott gyömbér kicsire vágva          2-3 evőkanál kakaópor          ostya rollnik a dekorációhoz Elkészítése: A tejszínt és a Nutellát egy kis lábosban felhevítjük, míg a Nutella elolvad és összevegyül a tejszínnel. Áttöltjük egy magasabb műanyag […] Tovább

Nutellás desszert

Nutellás Hozzávalók: 1/2 dl rum kb. 2 dl baracklekvár kb. 1 dl víz babapiskóták 400 gr-os Nutella kb.3 dl tejszín 2 db narancs tejszínhab egy kis dióreszelék Elkészítése: 1/2 dl rum, kb. 2 dl baracklekvár kb. 1 dl vízzel összekevered (esetleg turmixban) és baba-piskótákat áztatsz bele. Egy 400gr-os Nutellát összekevertem kb. 3 dl tejszínnel, ha […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!