Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Elzászi német kuglóf Húsvétra

Elzászi német kuglóf Hozzávalók kb.16 szelethez: 2 dl tej, 2-3 dkg friss élesztő, 50 dkg liszt, 5 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 tojás, 20 dkg puha vaj, 4-5 héj nélküli mandulabél, 10 dkg mazsola, 1 teáskanál porcukor, a forma kikenéséhez margarin zsemlemorzsa. Elkészítése: A tejet meglangyosít­juk, felét az összemorzsolt élesztővel elkeverjük. Belevegyítünk 3-4 evőkanál […] Tovább

Stollen - a német kalács

Stollen Német ünnepi kalács, adventkor, karácsonykor nem hiányozhat az asztalról, jellegzetes alakja eredetileg a pólyába bugyolált kis Jézust idézi, ez magyarázza a külső fehér (porcukor) réteget is. Évszázadok óta mindig kerül bele szárított gyümölcs, esetleg mandula és egyéb magok, de manapság már túrós, mákos stb. változatban is kapható. Hozzávalók kb. 10 szelethez: 25 dkg liszt […] Tovább

Német kenyérleves

Német kenyérleves Hozzávalók: 6 szelet szikkadt barna kenyér 1 ½ liter víz fél tubus zöldségkrém 1 húsleveskocka csipet törött bors késhegynyi reszelt szerecsendió só 2 tojás 2 dl tejföl zellerzöld olajban ropogósra sütött zsemlekockák Elkészítése: Szikkadt barna kenyeret felszeletelünk, hat szeletet leöntünk másfél liter vízzel. Belenyomunk egy fél tubus zöldségkrémet, és egy húsleveskockával, csipet törött […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!