Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Cukrozott narancshéj 2

Cukrozott narancshéj Hozzávalók: narancsok (aminek most csak a vastag héjára van szükség) a héj súlyával azonos cukor + 50g cukor 1, 5 dl víz Elkészítése: Először is nagyon alaposan megmosom a narancsokat ( a jó vastag húsú, görög narancsot válaszd), éles késsel meghámozom, és kb. 1 cm vastag csíkokra felvagdosom. 4-5 napig hideg vízben áztatom […] Tovább

Cukrozott narancshéj 1

Cukrozott narancshéj Hozzávalók: 2 nagy vastaghéjú narancs 20+5 dkg cukor 1 dl víz 3 cl narancslikőr Elkészítése: A narancsokat meleg folyóvíznél körömkefével meg kell tisztatani a viaszos bevonó rétegtől meg a piszoktól. Szárazra törölni. A narancshéjhoz a narancsokat meghámozzuk és nagyjából egyforma darabokra 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Lemérni, majd a héjával azonos mennyiségű cukrot […] Tovább

Kandírozott narancshéj csokoládéba mártva

Kandírozott narancshéj csokoládéba mártva Hozzávalók: 6 nagyobb, vastaghéjú narancs cukor jó minőségű étcsokoládé Elkészítése: Habár elkészítése hosszadalmasnak tűnhet, igazából elég kevés dolgod lesz vele. Először is alaposan mosd le és dörzsöld át a narancsokat. Töröld szárazra, és hámozd meg őket, majd távolítsd el a héjak belső feléről a fehér részt. Ezután darabold fel a narancshéjákat […] Tovább

Nagydobosi sült tök csemege

Nagydobosi sült tök csemege Hozzávalók: sült tök kevés citromlé vaníliás cukor néhány kanál narancsszörp cukrozott tejszínhab vagy vaníliás cukorral édesített tojáshab Elkészítése: Áttört sült tökhöz egy kevés citromlevet, vaníliás cukrot és néhány kanál narancsszörpöt keverünk. Tálra halmozzuk és cukrozott tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a sülttökpürét tűzálló tálra rakjuk, és vaníliás cukorral édesített tojáshabbal […] Tovább

Narancs kocsonya 1914

Narancs kocsonya Hozzávalók: 21 dkg cukor 6 darab narancs 2 citrom leve ¼ liter víz 8 lap zselatin 2 dl víz pár csepp cochenille festék Elkészítése: 21 dkg cukrot narancson ledörzsölünk és egy mély tálba tesszük. 6 darab narancsot keresztbe kettévágunk, és húsát óvatosan elválasztjuk a héjától, hogy ki ne lyukadjon. A narancsokat és 2 citrom […] Tovább

Narancslapok

Narancslapok HOZZÁVALÓK: 2 tojás 7 dkg porcukor 15 dkg dió 2 narancs vaj vagy margarin keserűcsokoládé ELKÉSZÍTÉSE: Simára keverünk (nem verjük!) két tojásfehérjét hét dkg porcukorral, hozzáadunk 15 dkg apróra vágott (nem darált!) dió meg apróra vágva két narancs vékonyan lehámozott, csak sárga héját. Vajjal vagy margarinnal alaposan megkenjük egy sütőlemez hátlapját, és erre kiskanállal […] Tovább

Narancsos karikák

Narancsos karikák Hozzávalók: a tészta: 17,5 dkg puha vaj 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 tojás só 1 üvegcse citrom aroma 30 dkg liszt a bevonat: 17,5 dkg porcukor 4-5 evőkanál narancslikőr vagy citromlé kandírozott narancsszeletek Elkészítése: Tészta: 17,5 dkg puha vajat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. fél perc alatt simára keverünk. Apránként 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot […] Tovább

Belga narancssaláta

Belga narancssaláta HOZZÁVALÓK: 8 narancs 25 dkg cukor ½ liter édes vörösbor ELKÉSZÍTÉSE: 8 szép narancs sárga héját éles késsel vékonyan levágjuk, és laskára szeljük. 25 dkg cukrot kevés vízzel felforralunk, beleadjuk a narancshéjat, és fedő alatt addig főzzük, míg üvegessé nem válik. (Ha a vizet elfőné közben, pótoljuk.) A narancshéjat leszűrjük, és félretesszük. Visszamaradt […] Tovább

Narancspuding

Narancspuding kímélő étel HOZZÁVALÓK: 1 csomag citromízű puding 10 dkg cukor ½ dl Jaffaszörp 3+2 narancs (1 kg) 1 dz babapiskóta 2 dl édes, kemény habbá vert tejszín ELKÉSZÍTÉSE: Az előírásnak megfelelően elkészítünk egy csomag citromízű pudingport, de 10 dkg cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél dl Jaffaszörpöt, és belereszeljük három […] Tovább

Praliné falatok

Praliné falatok Hozzávalók:  kb. 60 darabhoz: 2 narancs 60 dkg csokoládé tortabevonó 4 dkg fehér tortabevonó csokoládé 4 dkg tejcsokoládé tortabevonó 1,5 dl tejszín 12 dkg vaj 2 evőkanál cseresznyepálinka (vagy más gyümölcspálinka) 2 cl konyak 2 dkg vágott pisztácia 60 db mignonpapírja Előkészítés: A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A csokoládét kisebb darabokra tördeljük. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!