Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nagydobosi sült tök csemege

Nagydobosi sült tök csemege Hozzávalók: sült tök kevés citromlé vaníliás cukor néhány kanál narancsszörp cukrozott tejszínhab vagy vaníliás cukorral édesített tojáshab Elkészítése: Áttört sült tökhöz egy kevés citromlevet, vaníliás cukrot és néhány kanál narancsszörpöt keverünk. Tálra halmozzuk és cukrozott tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Készíthetjük úgy is, hogy a sülttökpürét tűzálló tálra rakjuk, és vaníliás cukorral édesített tojáshabbal […] Tovább

Nagydobosi sült tök

Nagydobosi sült tök Hozzávalók: sütni való tök porcukor Elkészítése: A sütnivaló tököt kb. másfél ujjnyi darabokra vágjuk úgy, hogy ezek héjukra állítva el ne dőljenek. Vágott felüket porcukorba mártjuk, és a tökdarabokat sütőlapra tesszük, nem túl közel egymáshoz. Meleg, de nem túl forró sütőben sütjük. A cukortól fényes, barna, jóízű karamellbevonat képződik a tökszeleteken.   Tovább

Nagydobosi sütőtök almával

Nagydobosi sütőtök almával Hozzávalók: 1/3      rész édes sütőtök 2/3      rész alma méz      vagy tárkonyecet vagy citrommal. Elkészítése: 1/3 rész édes sütőtököt és 2/3 rész almát reszeljünk le almareszelőn. Kavarjuk össze, és tetszés szerint ízesítsük mézzel, tárkonyecettel vagy citrommal.   Tovább

Nagydobosi sütőtökkrém

Nagydobosi sütőtökkrém Hozzávalók: ½ kg sütőtök kristálycukor 4 dl tej 3-4 szegfűszeg kis darabka fahéj 2 tojás 2 evőkanál liszt 1 citrom leve és reszelt héja kevés tej Elkészítése: Félkilós darab sütőtök magját kikaparjuk, majd a tököt kb. féltenyérnyi darabokra vágva, enyhén kristálycukorral megszórva sütőben megsütjük. (Vigyázzunk, hogy a tök szélei ne égjenek meg, ezért […] Tovább

Nagydobosi sütőtökös beigli (4)

Nagydobosi sütőtökös beigli Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 15 dkg zsír, 1 kiskanál cukor, késhegynyi só. A töltelékhez: 1 kg sült tök, 10 dkg cukor, 1 reszelt jonatán alma, 1 evőkanál rum (citromlé). Elkészítése: Megfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben és összegyúrjuk a zsírral elmorzsolt liszttel, […] Tovább

Nagydobosi sütőtök-ivólé

Nagydobosi sütőtök-ivólé Hozzávalók: 8 liter víz 1 kg cukor 2 kg tök 1 teáskanál citromsav 1 teáskanál nátrium-benzoát Elkészítése: 8 liter vizet felforralunk 1 kg cukorral. Közben 2 kg meghámozott, kimagozott tököt megfőzünk és péppé turmixoljuk. A forrásban lévő szirupba beletesszük a tökpépet, és újra forraljuk. 1 teáskanál citromsavat és ugyanannyi nátrium-benzoátot teszünk bele. Üvegekbe […] Tovább

Nagydobosi sütőtökbefőtt

Nagydobosi sütőtökbefőtt Hozzávalók: sütőtök literenként 3 evőkanál cukor csipetnyi só fél mokkáskanál citromsav vagy evőkanálnyi citromlé víz csipetnyi nátrium-benzoát kevés szegfűszeg vagy alma Elkészítése: A sütőtököt meghámozzuk, kimagvaljuk, a húsát diónyi kockákra vágjuk és literenként 3 evőkanál cukorral, csipetnyi sóval, fél mokkáskanál citromsavval, vagy evőkanálnyi citromlével, ízesített vízben megfőzzük. Tisztára mosott befőttes üvegekbe töltjük és […] Tovább

Nagydobosi sütőtök fagyasztva

Nagydobosi sütőtök fagyasztva Hozzávalók: sütőtök Elkészítése: A megmosott, magjától megtisztított tököt akkora darabokra vágjuk, amekkorát majd jól átsüthetünk. Alaposan lecsöpögtetjük, esetleg papírtörölközővel le is itatjuk és a darabokat egyenként folpackba csomagoljuk. 4-5 darabot 1-1 mélyhűtő zacskóba rakunk és megfagyasztjuk. Felhasználáskor a fóliából kibontva sütőlemezre egymás mellé fektetjük, és még jegesen a forró sütőbe tolva megsütjük. […] Tovább

Nagydobosi karácsonyi sütemény sütőtökből

Nagydobosi karácsonyi sütemény sütőtökből Hozzávalók: 2 dl salátaöntet, 1 csomag tortapor keverék, 50 dkg sütőtök, 3 tojás, a díszítéshez porcukor, vaníliamáz, piros és zöld gumicukorkák fölszeletelve. Elkészítése: Keverjük össze az első négy hozzávalót turmixgéppel, közepes gyorsasággal. Öntsük egy 25 x 40 cm-es kizsírozott tepsibe. 180 fokos sütőben süssük 18-20 percig, amíg a tészta széle el […] Tovább

Nagydobosi sütőtökpüré leves

Nagydobosi sütőtökpüré leves Hozzávalók: 50 dkg sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 tyúkhúsleveskocka, 1 dl tejföl, só, bors, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 csokor metélőhagyma. Elkészítése: A sütőtököt, a hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk a leveskockát, meg a fűszereket hozzáadjuk, és 4 dl vízzel felöntjük. Lefedve lassú tűzön addig főzzük, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!