Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mogyoróparfé

Mogyoróparfé Hozzávalók: 5 db tojás 15 dkg porcukor 6 dkg, mogyoró ½ rúd vanília 3/4 l tejszín Elkészítése: 5 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd teszünk bele vaníliát, 6 dkg héjazott, pirított apróra vágott mogyorót, és háromnegyed l kemény tejszínhabot. Kikent formában fagyasztjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.   Tovább

Mogyoró fagylalt

Mogyoró fagylalt HOZZÁVALÓK: 3 dl tej 2 dl tejszín 10 dkg tisztított földi mogyoró 10 dkg porcukor 1 egész tojás csipet só Elkészítése:             A mogyorót finomra daráljuk, teflonserpenyőben kis lángon világos barnára pirítjuk, kihűtjük. A tejet cukorral, sóval és a tojással habosra keverjük, tejszínből kemény habot verünk. A mogyorót a tojásos keverékhez adjuk, majd […] Tovább

Mogyoró fánkocskák 1914

Mogyoró fánkocskák Hozzávalók: 6 tojásfehérje 15 dkg cukor 8 dkg pörkölt, darált mogyoró 5 dkg liszt porcukor vaníliakrém* narancs, vagy csokoládémáz pörkölt mogyoró Elkészítése: 6 tojásfehérjéből sűrű habot verünk, 15 dkg cukrot, 8 dkg pörkölt, darált mogyorót és 5 dkg lisztet keverünk hozzá. A mogyorót a liszttel előbb összekeverjük, és úgy szórjuk könnyedén a habhoz. […] Tovább

Balatoni csók

Balatoni csók Hozzávalók: 25 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 4  egész tojás 8 dkg őrölt mogyoró 30 dkg liszt 1/2 cs. sütőpor vaj Elkészítése: 25 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukorral, 4 egész tojással és 8 dkg őrölt mogyoróval erősen, félóráig keverünk, azután 30 dkg liszttel kevert 1/2 cs. sütőport keverünk hozzá. Diónyi halmokat […] Tovább

Fehércsokis-mogyorós kosárkák

Fehércsokis-mogyorós kosárkák Hozzávalók: 3 tojásfehérje 15 dkg cukor 30 dkg őrölt mogyoró 20 dkg fehércsokoládé 2 dl tejszín 20 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett gyümölcs (pl. eper, ribizli, meggy) A tepsi kikenéséhez: kevés olaj Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és olajba mártott kenőecsettel vékonyan kikenjük a muffintepsi 12 horpadását. Papírkapszli nem […] Tovább

Karácsonyi mézes nyalánkság

Karácsonyi mézes nyalánkság Hozzávalók: aszalt gyümölcsök dió mogyoró mandula akácméz Díszítésképpen karácsonyi mintájú textil rafia saját címke Elkészítése: Egyszerű, ámde annál mutatósabb ajándék a karácsonyi mézes nyalánkság. Nem kell hozzá más, mint díszes, mini befőttesüvegek, aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, mandula, valamint akácméz. A jól kimosott befőttesüvegbe szorosan, rétegenként helyezd bele az aszalt gyümölcsöket és a […] Tovább

Mozart golyók 1

Mozart golyók Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál barackíz, 2 evőkanál rum, 1 tojásfehérje meggy vagy mogyoró Elkészítés: Összekeverjük, golyókat formálunk, közepébe meggyet, mogyorót teszünk.   Tovább

Mozart golyók 2

Mozart golyók Hozzávalók: 10 dkg mogyoró (kerek) 10 dkg porcukor 1 tojásfehérje tortabevonó Elkészítése: A mogyorót serpenyőben sűrű keverés és rázogatás mellett megpörköljük. Ha már barnák konyharuhára szedjük és dörzsöléssel a héját eltávolítjuk. Ezután a mogyorókat ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a tojásfehérjét. Addig gyúrogatjuk, míg teljesen össze nem áll. Aprócska gombócokat formázunk belőle és […] Tovább

Raffaella

Raffaella Hozzávalók: 1,5 dl víz 20 dkg kristálycukor 1 margarin 30 dkg kókusz 1 vaníliás cukor 18 dkg tejpor 2 marék darált keksz, vagy darált ostyalap drazsé vagy mogyoró Elkészítése: A vízben a kristálycukrot addig főzünk, míg fel nem oldódik. Tűzről levéve belerakjuk a margarint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Ezután hozzáadjuk a […] Tovább

Tabáni mogyorós habcsók

Tabáni mogyorós habcsók Hozzávalók: 12      dkg gyengén pörkölt, finomra darált mogyoró 20      dkg porcukor kevés      reszelt citromhéj 1/2      csomag vanillincukor 1/2      kávéskanál citromlé 5-6      tojás liszt Elkészítése: 12 dkg gyengén pörkölt, finomra darált mogyorót negyedóráig keverünk 20 dkg porcukorral, kevés reszelt citromhéjjal, 1/2 cs. vanillincukorral, 1/2 kávéskanál citromlével és […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!