Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcssaláta Kláritól

Gyümölcssaláta Hozzávalók: kétésfél deci Mangó és kétésfél deci Narancslé gyümölcsök (pl ananász, narancs, lehet alma is, bár úgy én nem szeretem) az emlegetett narancs reszelt héja 6-7 reszelésnyi szerecsendió 2 evőkanál méz csipet fahéj csipet őrölt szegfűszeg apróra vágott citromfű Elkészítése: A leveket, a gyümölcsöt (narancs még nem jön) meg a mézet beleöntjük egy turmixgépbe […] Tovább

Mézes mákparfé forró gyümölcsöntettel Ch

Mézes mákparfé forró gyümölcsöntettel    Ch Kuntár Ildikó mézes mákparféja télen, nyáron is elkészíthető, hiszen sokféle bogyós gyümölcsöt, illetve gyümölcsdzsemet használ hozzá. A benne lévő mák biztosítja a meglehetősen magas, 550 mg kalciumbevitelt. Különleges édesség, amely ünnepi asztalok dísze lehet. Kalciumtartalma miatt ajánlható csontritkulás esetén. Hozzávalók: 2,5 dl tej 15 dkg darált mák 10 dkg méz […] Tovább

Diplomataparfé

Diplomataparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 10 dkg piskóta (friss) 5 dkg étcsokoládé 0,5 dl rum 3 evőkanál méz 2 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott gyümölcs Elkészítése: A csokoládét durva reszelőn (pl. az almareszelő durva fokán) lereszeljük. A mézet és a rumot összekeverjük. A piskótát egészen apró kockákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan […] Tovább

Dalauzi

Dalauzi Hozzávalók: 2 dl méz, 15 dkg durvára vágott dióbél, 2 dkg vaj, 15 dkg aprított mandula, 7 dkg darált mák, 2 ostyalap. Elkészítése: Barnára hevítjük a mézet, belekeverjük a diót, a mandulát és a mákot, hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk. A forró masszát az ostyalapok közé töltjük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. Tovább

Édes gyümölcs Ch

Édes gyümölcs Olyan édesség receptje ez, melyet alacsony energiatartalma révén ajánlhatunk fogyókúrás finomságnak is. Hozzávalók: személyenként 1 alma,      vagy esetleg körte, méz                                       vagy édesítőszer+joghurt, aprított dió                          vagy zabpehely, vanília puding                    vagy gyümölcsjoghurt Elkészítése: Az almát vagy körtét középen kivájom, előfőzöm édesítős-citromos vízben. A mézet és darabos diót összekeverem és beletöltöm a gyümölcsbe, majd a […] Tovább

Epres desszert

Epres desszert HOZZÁVALÓK: 60 dkg eper 2 pohár (4 dl) tejföl 1 citrom 2-3 evőkanál méz ELKÉSZÍTÉSE: Megmosunk, lecsumázunk, majd jégbe hűtünk 60 dkg szép epret. Simára keverünk két pohár (4 dl) tejfölt egy citrom levével, reszelt héjával és 2-3 evőkanál mézzel, majd ezt is jégbe hűtjük. Külön tálban adjuk az asztalra az epret, külön […] Tovább

Görögdinnye mézzel, joghurttal

Görögdinnye mézzel, joghurttal HOZZÁVALÓK: 4 evőkanál natúr (zöld) pisztácia 1 kg görögdinnyehús 5 dl kaukázusi kefir 4 evőkanál méz ELKÉSZÍTÉS A pisztáciát durvára daraboljuk, és tapadásmentes serpenyőben néhány perc alatt zsiradék nélkül megpörköljük. A dinnye húsát nagy kockákra vágjuk. Összekeverjük a mézet meg a joghurtot, és a hideg tálkákba adagolt dinnyekockákra csorgatjuk, majd a tetejét megszórjuk a […] Tovább

Házi gumicukor, cukor nélkül

Házi gumicukor, cukor nélkül Hozzávalók: 60 dkg mirelit málna 20 dkg méz 4 dkg zselatin A formák kikenéséhez kevés semleges ízű olaj Elkészítése: A málnát összepürésítjük, majd átszűrjük, hogy 3 dl magnélküli, friss málnalevet kapjunk. 1 dl málnalét és a zselatint kézi habverővel elkeverjük egy kis edényben, aztán hozzáadjuk a többi málnalevet és a mézet. […] Tovább

Házi mézes müzli

Házi mézes müzli Hozzávalók: 50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely) 10 dkg vaj 4 dl méz 1 vaníliarúd 20 dkg pirított, durvára tört mandula 10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva 10 dkg mazsola Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 […] Tovább

Karácsonyi mézes nyalánkság

Karácsonyi mézes nyalánkság Hozzávalók: aszalt gyümölcsök dió mogyoró mandula akácméz Díszítésképpen karácsonyi mintájú textil rafia saját címke Elkészítése: Egyszerű, ámde annál mutatósabb ajándék a karácsonyi mézes nyalánkság. Nem kell hozzá más, mint díszes, mini befőttesüvegek, aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, mandula, valamint akácméz. A jól kimosott befőttesüvegbe szorosan, rétegenként helyezd bele az aszalt gyümölcsöket és a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!