Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mákos bejgli (7) candidiasoknak

Mákos bejgli candidiasoknak Hozzávalók:  2 rúdhoz: Tészta 25 dkg tönkölybúzaliszt 12 dkg sárgarépa 1,5 dl víz fél dl étolaj 1 kávéskanál őrölt kardámom 1 kávéskanál bazsalikom 1 kávéskanál gyömbérpor fél kávéskanál szódabikarbóna. Töltelek 25 dkg alma 10 dkg darált mák 10 dkg magozott meggy 1/2 citrom 4 teáskanál őrölt fahéj. Elkészítése: A sárgarépát reszelje le finomra […] Tovább

Meggybefőtt 1914

Meggybefőtt Hozzávalók: meggy 2 kg száraz meggyhez 1 kg cukor Elkészítése: A meggyet magvaitól megtisztítjuk és egy cseréplábosban előbb cukor nélkül főzzük a míg a leve befőtt. 2 kg száraz meggyhez 1 kilő cukrot veszünk, melyet megtörve a már beforrt meggyhez keverünk és még azután 1/4 óráig főzzük, míg a cukor egészen elfőtt és a […] Tovább

Cseresznye- és meggybefőtt

Cseresznye- és meggybefőtt Hozzávalók: Cseresznye vagy meggy Elkészítése: Megtisztogatunk, igen óvatosan szedjük ki a magvát, de természetesen, mert nem hámozzuk, tehát forrázni sem kell, hanem a magvak kiszedése után a fent leírt módon az üvegeket megtöltjük és új légmentesen záró parafa-dugóval bedugaszoljuk, hólyaggal erősen lekötjük és feltesszük főni, mint a közönséges (dunst) befőtteket. ¼ óráig […] Tovább

Bonbonmeggyízű dzsem cseresznyéből, meggyből

Bonbonmeggyízű dzsem cseresznyéből, meggyből Hozzávalók: 40 dkg kimagozott cseresznye 60 dkg kimagozott meggy 1 zacskó Dzsemfix 2:1 50 dkg nádcukor 1 tábla étcsoki felaprítva 1 kupica konyak Elkészítése: A megmosott, kimagozott gyümölcsöt egy fazékba tettem, botmixerrel pürésítettem (ízlés dolga, ki mennyire szereti darabosan). Hozzáadtam a cukrot és a Dzsemfixet, jól elkevertem. Nagy lángon felforraltam, 4-5 […] Tovább

Csokis-rumos meggylekvár

Csokis-rumos meggylekvár Hozzávalók: 5 kg meggy 1,2 kg cukor 30 dkg étcsokoládé 1 evőkanál rum aroma Elkészítése: A meggyet megmosom, kimagozom és 20 dkg cukorral megszórom. Egy éjszakát állni hagyom és a levének a nagyját leszedem és azonnal el is fogy szörpnek, jégkrémnek. A meggyet kevés lével felteszem főni, és addig főzöm, amíg rendesen átfő. […] Tovább

Cseresznye- vagy meggybefőtt

Cseresznye- vagy meggybefőtt Hozzávalók: savanykás meggy vagy cseresznye narancshéj fahéj szegfűszeg 1 kg gyümölcshöz 1/4 liter rum 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukor Elkészítése: Savanykás meggyet vagy cseresznyét veszünk, szárát félig lenyírjuk, befőttes üvegekbe rakjuk, narancshéjat, fahéjat és szegfűszeget adunk hozzá kis mennyiségben, 1 kg gyümölcshöz 1/4 liter rumot és 1 kg cukrot veszünk, az […] Tovább

Meggyleves 9 habgaluskával Ch

Meggyleves habgaluskával Hozzávalók: 1 üveg (720 ml) meggybefőtt 4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret) 2 ek. porcukor 1 db citrom 1 ek. búzafinomliszt 2 ek. kristálycukor csipet étkezési só csipet őrölt fahéj tálaláshoz Balaton melléki Pinot Noir, száraz, rozébor Elkészítése: A tojássárgáját a porcukorral, a citrom reszelt héjával krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a […] Tovább

Meggyleves 8

Meggyleves Hozzávalók: 1 kg meggy 1 dl vörösbor 1 citrom 12 dkg cukor 2 dl tejszín szegfűszeg fahéj só Elkészítése: A meggyet kimagozzuk, egy fel marék magot edénybe teszünk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ehhez hozzáöntjük a vörösbort és lassú tűzőn kb. 30 percig főzzük. Közben 1 liter vizet felforralunk, beletesszük a […] Tovább

Meggyleves 7

Meggyleves Hozzávalók: 50 dkg kimagozott meggy 15 dkg cukor fahéj 1 dl tejföl 1 evőkanál liszt Elkészítése: A meggyet 1,5 l vízben, cukorral, fahéjjal ízesítve főzze a forrástól számítva 5 percig. A tejföllel keverje simára a lisztet és óvatosan öntse a leveshez. Néhány percig forralja és melegen vagy hidegen tálalja. Tovább

Egyszerű meggyleves 6

Egyszerű meggyleves Hozzávalók: kimagozott meggy cukor néhány citromkarika fahéj-darabok egész szegfűszeg tejföl vaníliapuding Elkészítése: A kimagozott meggyet cukros vízben felteszed főni, a vízbe tegyél néhány citromkarikát, fahéj-darabokat és egész szegfűszeget. Amikor forr (addigra a meggy is megfő), behabarod tejföllel elkevert vaníliapudinggal és kész is. Mirelit meggyből is készíthető, de ekkor a meggyet nem kell főzni, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!