Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mozart golyók 1

Mozart golyók Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál barackíz, 2 evőkanál rum, 1 tojásfehérje meggy vagy mogyoró Elkészítés: Összekeverjük, golyókat formálunk, közepébe meggyet, mogyorót teszünk.   Tovább

Mozart golyók 3

Mozart golyók Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé, vagy 2 ek kakaópor, 1 ek baracklekvár, 2 ek rum, 1 tojásfehérje, kristálycukor vagy csokoládé dara, meggybefőtt vagy rumos meggy mignonpapír Elkészítése: A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk. (én gyúrni szoktam) Vizes […] Tovább

Darapuding meggyöntettel

Darapuding meggyöntettel Hozzávalók: 5 evőkanál búzadara 6 evőkanál magozott meggy (befőtt) 4 dl tej 3 evőkanál cukor 1 evőkanál étkezési keményítő 1,2 dl tojáslikőr 3 dkg darált mandula 2 dkg szálas mandula 1 citrom reszelt héja Elkészítése: A meggybefőttet a levével együtt összeturmixoljuk, 1 evőkanál cukorral felmelegítjük. A keményítőt kevés vízben elkeverjük a meggylébe öntjük […] Tovább

Rózsaszín felhők

Rózsaszín felhők Hozzávalók: 1 tasak zselatin 6 evőkanál hideg meggylé 2,5 dl (1/4 l) fehérbor 2,5 dl (1/4 l) almalé 7,5 dkg cukor 1 tasak vanillincukor 25 dkg lehűtött tejszín ELKÉSZÍTÉSE: Egy kis főzőedényben a zselatint a meggylével elkeverjük és 10 percig duzzadni hagyjuk. Folytonos keverés mellett a zselatint felmelegítjük (ne engedjük forrni!), amíg a […] Tovább

Meggymártás

Meggymártás HOZZÁVALÓK: 1 ü (32-35 dkg) kimagozott meggybefőtt őrölt fahéj szegfűszeg 1 ek étkezési keményítő ½ dl cseresznyepálinka ELKÉSZÍTÉSE: A meggyet leszűrjük, szebbik felét félre tesszük, a maradékot levével együtt péppé turmixoljuk. Összeforraljuk a maradék citromlével, 50 g porcukorral, 1-1 csipet fahéjjal és szegfűszeggel, 3-4 ek hideg vízben elkevert étkezési keményítővel, végül hozzáadjuk a félretett […] Tovább

Joghurthab meggymártással

Joghurthab meggymártással Hozzávalók: 4 személyre 5 g (1/2 tasak) zselatin 1 citrom 2 dl natúr joghurt 5 + 5 dkg porcukor 2 dl tejszín 2 közepes tojás 2 tasak vaníliás cukor 1 ek pirított mandulaforgács citromfű-levélkék a meggymártáshoz 1 ü (32-35 dkg) kimagozott meggybefőtt őrölt fahéj szegfűszeg 1 ek étkezési keményítő ½ dl cseresznyepálinka ELKÉSZÍTÉSE: […] Tovább

Gyümölcsjoghurt parfé

Gyümölcsjoghurt parfé Hozzávalók: 4 dl joghurt 30 dkg tisztított, kimagozott meggy 2 tk folyékony édesítő fél citrom reszelt héja, 1 ek citromlé 1 tk zselatinpor ELKÉSZÍTÉSE: Turmixgép pohárába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0, […] Tovább

Babapiskótás

Babapiskótás Hozzávalók: két főre: 1 dz natúr joghurt 1 dl tejszín 1 evőkanál cukor (illetve ennek megfelelő édesítőszer) babapiskóta meggybefőtt darált dió Elkészítése: Krémnek elkeverek egy natúr joghurtot kb. 1 dl tejszínnel és egy kanál cukorral (én édesítőszerrel). Egy tálba leteszem a krém 1/3-at, arra rá egy sor babapiskóta, arra rá egy sor meggybefőtt, majd […] Tovább

Meggyes babapiskóta

Meggyes babapiskóta Hozzávalók: 60 dkg mélyhűtött meggy 2 evőkanál cukor pici vaj (2 dkg) málnás öntethez: négy evőkanál málnalekvár fél citrom leve habos-mascarponés réteg: 2dl tejszín 4evokanal mascarpone és kis porcukor (recept 5 dkg-ot ír, de én kb. a felet tettem bele, mert elég “cukrosnak” ereztem) babapiskóta réteghez: hat db babapiskóta kis darabokra törve díszítéshez: […] Tovább

Babapiskótából édesség Ch

Babapiskótából édesség Hozzávalók: 2 csomag (½ kg) babapiskóta 2 csomag puding (bármilyen ízű) sok gyümölcs (konzerv ananász, őszibarack) tortazselé Elkészítése: Egy kapcsos tortaformában összetörve lerakom a piskótát nem baj ha apró darabos. 2 csomag pudingot megfőzök, kissé hígabbra. A piskótára rádobálok bármilyen apróra vágott gyümölcsöt (konzerv ananász, őszibarack) ráöntök a konzerv levéből is. Erre öntöm […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!