Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Narancssaláta vaníliafagylalttal

Narancssaláta vaníliafagylalttal Hozzávalók 4 db nagyobb narancs 3 dkg porcukor 40 dkg vanília jégkrém 1 dl tejszín 1 dl triple sec vagy maraschino likőr 10-15 szem rumos meggy Elkészítése: A megmosott narancsokat éles késsel meghámozzuk, a fehér réteget is eltávolítjuk, hogy ne legyen keserű. Vékony szeletekre vágjuk, és a porcukorral, likőrrel meglocsolva, rétegesen lerakjuk egy […] Tovább

Gesztenye golyó 2

Gesztenye golyó Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza kb. 40 dkg darált keksz (vagy amennyit felvesz) meggybefőtt kókuszreszelék, csokireszelék Elkészítése: A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi befőttlével, hogy a massza összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat tetszés szerint forgasd kókusz- vagy csokireszelékbe. Eredetileg […] Tovább

Gesztenye golyó 1

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg darált keksz 25 dkg gesztenyemassza meggybefőtt kókuszreszelék Elkészítése: A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi, hogy összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat forgasd kókuszreszelékbe. Tovább

DIA MEGGYES-DIÓS CSOKIS SÜTI

dkg DIA MEGGYES-DIÓS CSOKIS SÜTI g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,00 10 dkg keserű csokoládé 72% 29,70 29,70 A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasz-tjuk. A porcukrot, a tojást és a vanília aromát összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokoládét. A lisztet, a sót, a darált diót és a kakaóport ösz-szekeverjük, majd az előző […] Tovább

DIA MEGGYES TORTA

dkg DIA MEGGYES TORTA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,50 15 dkg vaj 0,50 0,75 A vajat simára keverjük ésóvatosan hozzáadjuk porcukrot, a tojássárgáját, a vanílincukrot és a sütőporral elkerverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Egy kivajazott 24 cm-s torta-formába öntjük. Meggyel díszítjük. Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni. Vaníliás […] Tovább

DIA MEGGYES PITE

dkg DIA MEGGYES PITE g Ch/100g g Ch Elkészítése: 3,60 6 db tojássárgája 0,30 1,08 A vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáad-juk a vanílincukrot, a tojássárgáját, a to-jást, a rumot, az őrölt mandulát, a lisz-tet és a sütőport. Kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meggyeket, majd kisütjük. Sütés után a pitét hagyjuk kihűlni. 2,00 20 dkg […] Tovább

Meggyes császármorzsa Ch

Meggyes császármorzsa Hozzávalók (4 személyre): 5      tojássárgája 3      evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz 2,5   dl tej 15     dkg liszt 4      dkg darált mandula 3      tojásfehérje 1      üveg magozott meggybefőtt (720 ml) 2      evőkanál rum (vagy pálinka) 5      dkg vaj 2      evőkanál mandulaforgács Tipp: […] Tovább

Gyümölcsös omlett

Gyümölcsös omlett HOZZÁVALÓK: 4 dl tej 6 dkg finomliszt 6 dkg vaj fél citrom héja 4 tojás 8 csapott evőkanál porcukor 5 dkg vaj 25 dkg eper vagy málna, illetve 30 dkg meggy kevés cukor rum ELKÉSZÍTÉSE: Simára keverünk 4 dl tejet 6 dkg finomliszttel, beledobunk 6 dkg vajat, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. A […] Tovább

Mákos golyók

Mákos golyók Hozzávalók: egyik tál 20 dkg liszt 15 dkg nem darált mák pici őrölt fahéj másik tál 20 dkg cukor 25 dkg vaj 10 dkg liszt meg még 1 db tojás töltelék lekvár konyakos meggy Elkészítés: A lisztet, a nem darált mákot, pici őrölt fahéjat összekeverünk. Másik tálban a cukrot, a vajat és a […] Tovább

Meggykocsonya

Meggykocsonya HOZZÁVALÓK: 1 csomag mirelit meggy 1 csomag gyümölcskocsonyapor keksz vagy holipni ELKÉSZÍTÉSE: Vásárolunk egy csomag mirelit meggyet, hagyjuk kiolvadni, majd kimagozzuk. Egy csomag gyümölcskocsonyaport a használati utasításnak megfelelően elkészítünk, de a hozzávaló vizet a meggy levével dúsítjuk. (Az összes folyadék ne legyen több az előírtnál!) Az elkészített kocsonyát vízzel kiöblített formába öntjük, beledobjuk a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!