Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Édes túróval töltött zsemle

Édes túróval töltött zsemle Hozzávalók: 8 db zsemle 8 dl tej 10 dkg porcukor 3 db tojás 50 dkg tehéntúró 2 csomag vaníliás cukor 3 dkg mazsola 1 db citromhéj a tepsi kikenéséhez 3 dkg margarin a díszítéshez 4-5 levél citromfű 4-5 db málna Tokaji aszú, 3 puttonyos borkülönlegesség Elkészítése: A zsemlék felső harmadát egy […] Tovább

Diós guba vaníliapudinggal Ch

Diós guba vaníliapudinggal Hozzávalók: vaj                                                                                                         0         0         g Ch 4 db      kifli,                                                                                      25     100         g Ch 4 dl      tej,                                                                                         5,3     21,2        g Ch 1,4      g sweettab édesítőszer                                                         85     1,19         g Ch 2 ml      (2 kupak) vanília esszencia                           […] Tovább

Ostya töltve-feltekerve

Ostya töltve-feltekerve Hozzávalók:          10 dkg vaj          méz          kakaó          dió          mazsola          kis tej          ostya Elkészítése: 10 dkg vajat felolvasztunk, beleteszünk mézet, kakaót, diót, mazsolát és egy kis tejet felfőzünk. Meleg legyen, mikor az ostyára öntjük. Ezáltal az ostya megpuhul és feltekerjük az ostyát, a tetejét bekenjük a krémmel (annyit […] Tovább

Mazsolás vaníliaparfé

Mazsolás vaníliaparfé Hozzávalók (4 személyre): 2 dl tejszín 1 zacskó vaníliás cukor 2 evőkanál mazsola 3 evőkanál tej 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma) csipetnyi só. Elkészítése: A mazsolát megmossuk, majd a tejjel összekevert rumba legalább 2 órára beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük, és összekeverjük a vaníliás cukorral, a sóval és a leszűrt rumos […] Tovább

Szebeni mazsolás leves

Szebeni mazsolás leves Régi falusi szász lakodalmak második napjának ebédje volt. Erősen fűszerezett volta miatt szász korhelylevesnek is nevezhető. Savanykás ízét citromlével adhatjuk meg. Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szőlő, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfűszeg, 5 dkg […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!