Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Ünnepi gyümölcssaláta

Ünnepi gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: ½ kg-s konzervananász ½ kg- s őszibarack befőtt ½ kg befőtt cseresznye vagy meggy 5-10 dkg porcukor ½ dl rum 10 dkg mazsola 10 dkg hámozott mandula vagy dió 25 dkg gesztenyemassza almahab vagy fél zacskó citromízű pudingporból készült puding almahabhoz 3-4 alma kevés porcukor 2 tojás néhány csepp citromlé ELKÉSZÍTÉSE: Levétől […] Tovább

Mazsolás vaníliaparfé

Mazsolás vaníliaparfé Hozzávalók (4 személyre): 2 dl tejszín 1 zacskó vaníliás cukor 2 evőkanál mazsola 3 evőkanál tej 1 evőkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma) csipetnyi só. Elkészítése: A mazsolát megmossuk, majd a tejjel összekevert rumba legalább 2 órára beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük, és összekeverjük a vaníliás cukorral, a sóval és a leszűrt rumos […] Tovább

Sütőtökös-mazsolás fánk

Sütőtökös-mazsolás fánk Hozzávalók: 20 dkg meghámozott, kimagozott sütőtök húsa 25 + 5 dkg liszt 5 dkg olvasztott vaj 1 tojás 2 evőkanál mazsola 1 evőkanál akácméz 1 teáskanál szódabikarbóna 5 evőkanál tej 1 késhegynyi szerecsendió 4 késhegynyi só Elkészítése: A sütőtök húsát kockákra vágjuk, és kevés vízben, lefedve puhára főzzük, leszűrjük, pürésítjük, visszatesszük a lábosba, […] Tovább

DIA TÚRÓS RÉTES

dkg DIA TÚRÓS RÉTES g Ch/100g g Ch Elkészítése: 2,50 25 dkg 25 dkg rétesliszt 70,6 176,50 Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, a porcukrot a citrom reszelt héját. Egy tepsit kikenünk (a 30×20 cm-es) 5 dkg vajjal. (Jól ki kell ken-ni, hogy mindenhova vastagon jusson.) Beleszórjuk a lisztes keverék felét, e-gyenletesen eloszlatva. Rámorzsoltjuk a […] Tovább

Mazsolás-diós alma

Mazsolás-diós alma Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy savanykás alma 3 evőkanál mazsola 4 evőkanál vágott dió 8 evőkanál (barna) cukor 1 evőkanálvaj a formához 1,5 dl fehérbor 1,5 dl tejszín Előkészítés: Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk. Magházukat kivájjuk, húsukat kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm vastag peremük maradjon. Az alma húsát összeaprítjuk, és elkeverjük a […] Tovább

Kaiserschmarni

Kaiserschmarni avagy bécsi császármorzsa, ahogy Ferenc József szerette A császármorzsának semmi köze Napóleonhoz! Nagyon sok recept létezik, nehéz kiválasztani az igazit, illetve az igazán finomat. A lényeg, hogy liszt kell bele, bármit is írjanak más receptek. Ahol gríz szerepel a hozzávalók között, az már gríz-smarni (daramorzsa)! Sokan keverik a kettőt, pedig elég különbözőek. Hozzávalók:          […] Tovább

Csokiszalámi

Csokiszalámi Hozzávalók: 2 dl víz 25 dkg porcukor 2 evőkanál keserű kakaópor 25 dkg margarin 5 dkg dió, 5 dkg mazsola fél dl rum 25 dkg apróra tört babapiskóta Elkészítése: Tedd egy lábosba a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mazsolát és a vizet. Főzd addig, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd hagyd […] Tovább

Keleti csemege török

Keleti csemege Hozzávalók: 4 db tojássárgája 25 dkg cukor 25 dkg durvára összetört dió 25 dkg margarin 10 dkg mazsola 15 dkg cukor Elkészítése: A tojások sárgáját, a 25 dkg cukrot, a diót, a margarint és a mazsolát összekeverjük, felolvasztjuk, és 5 percig forraljuk Tovább

Mennyei csokoládé desszert

Mennyei csokoládé desszert Hozzávalók: 20 dkg margarin 20 dkg porcukor, 5 dkg kakaó 5 dkg mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió, fél-egy üveg sárgabaracklekvár. ElkészítésE:e Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, […] Tovább

Házi mézes müzli

Házi mézes müzli Hozzávalók: 50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely) 10 dkg vaj 4 dl méz 1 vaníliarúd 20 dkg pirított, durvára tört mandula 10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva 10 dkg mazsola Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!