Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Raguleves 2

Raguleves Hozzávalók: pörkölt (marha, vad, esetleg borjú), 1 kg krumpl 2 közepes fehérrépa 3 közepes sárgarépa kis zeller karalábé csipetke Elkészítése: Pörköltöt készítünk (marha, vad, esetleg borjú), ennek a módját keresd meg, mert nem írom le még egyszer. 1 kg krumplit kockára vágva megfőzünk, 2 közepes fehérrépát, 3 közepes sárgarépát, kis zellert, karalábét, szintén kockára […] Tovább

Húsleves 1

Húsleves Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 20 dkg ritkacsont, 20 dkg leveszöldség, 1 vöröshagyma egy gerezd fokhagyma, 2 evőkanálnyi paradicsom, néhány szem feketebors, fél mogyorónyi gyömbér, 1 ½ dkg só 18 dl víz. Elkészítése: A vízzel feltesszük a húst és a csontot, és ha jól felforrt, megsózzuk, beletesszük a zöldséget és egyéb hozzávalókat. Azután 2 és […] Tovább

Mátrai húsleves

Mátrai húsleves Hozzávalók: kevés zsír 1/2 fej vöröshagyma személyenként 15 dkg marha-lábszárhús vöröshagyma zsír só babérlevel néhány szem köménymag kevés pirospaprika burgonya zöldbab kevés liszt tejföl Elkészítése: Kevés zsíron 1/2 fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Közben személyenként 15 dkg marha-lábszárhúst kis kockákra vágunk, majd megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet és néhány szem […] Tovább

Gulyásleves 1914

Gulyásleves Hozzávalók: 1 kg gulyáshús 1 evőkanál zsír 1 kis fej finomra vágott hagyma 1 evőkanál paprika só 4-5 burgonya Elkészítése:          Veszünk 1 kg gulyáshúst. Lábasban egy kanál zsírban sárgára párolunk egy kis fej finomra vágott hagymát, hozzáteszünk egy kanál paprikát és az apró kockákra vágott húst. Előbb csak víz nélkül pároljuk, illetve pörköljük a […] Tovább

Gulyás erőleves magyar módon

Gulyás erőleves magyar módon Hozzávalók: 1,4 kg marha-vastaglapocka 10 dkg sertészsír 40 dkg vöröshagyma (makói) 2 dkg rozsa fűszerpaprika (kalocsai) 4 liter víz vagy csontlé 2 gerezd fokhagyma kávéskanalnyi őrölt kömény 5 dkg sűrített paradicsom 3 db tojásfehérje 20 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyemgyökér 10 dkg zellergumó 25 dkg csemegepaprika 20 dkg csemegeparadicsom 5-6 szem […] Tovább

Gulyásleves 2

Gulyásleves Hozzávalók: 30 dkg marhahús, 4 dkg zsír, 6 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, ½ dl paradicsom, 15 szem köménymag, kis majoránna, 1 gerezd fokhagyma, só, 20 dkg burgonya. Elkészítése: 30 dkg marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 dkg zsíron pirítunk 6 dkg vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis […] Tovább

Gulyásleves 1

Gulyásleves Hozzávalók: 30 dkg marhahús, 4 dkg zsír, 6 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, ½ dl paradicsom, 15 szem köménymag, kis majoránna, 1 gerezd fokhagyma, só, 20 dkg burgonya. Elkészítése: 30 dkg marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 dkg zsíron pirítunk 6 dkg vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!