Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Diós barackos desszert

Diós barackos desszert Hozzávalók: 12,5      dkg szárított sárgabarack 3      evőkanál barackpálinka 20      dkg nyers marcipánmassza 10      dkg szitált porcukor 10      dkg csokoládébevonó 10      dkg felezett dióbél pergamenpapír mignonpapír jól      lezárt fém doboz Elkészítése: 12,5 dkg szárított sárgabarackot apró kockákra vágunk, 3 evőkanál barackpálinkával leöntjük, lefedve 2 órát állni […] Tovább

Töltött sült alma

Töltött sült alma Hozzávalók: 2 savanykás alma 1 citrom leve 1 evőkanál vagdalt pisztácia 1 evőkanál vagdalt fenyőmag 5 dkg marcipánmassza 1 tojássárgája 1-2 evőkanál tejszín 2 evőkanál rumban áztatott mazsola 1 evőkanál vaj 75 ml fehérbor 75 ml marsala (olasz bor) 1,5 evőkanál narancslikőr a díszítéshez citromfű. Elkészítése: Vágjuk félbe az almát, vágjuk ki […] Tovább

Mogyorós waffel

Mogyorós waffel HOZZÁVALÓK: 20 dkg vaj vagy margarin 10 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 3 tojás 1 csipet só 7,5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 tk sütőpor 15 dkg frissen darált mogyoró (nem földi) Elkészítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót és […] Tovább

Marcipan waffel, liszttel

Marcipan waffel, liszttel HOZZÁVALÓK:          20 dkg nyers marcipán          3 dl tej          20 dkg liszt          1 csipet só          2 tojás          5 dkg cukor          5 dkg szeletelt mandula a sütéshez          olaj ELKÉSZÍTÉSE: A marcipánt kis darabokra vágjuk és a tejben elkeverjük amíg fel nem oldódik. A lisztet, a tojásokat, […] Tovább

Marcipan waffel

Marcipan waffel HOZZÁVALÓK:          20 dkg nyers marcipán          3 dl tej          2 tojás          1 csipet só          5 dkg cukor          5 dkg szeletelt mandula a forma kikenéséhez          olaj vagy vaj. Elkészítése: A marcipánt kis darabokra vágjuk, és elkeverjük a tejbe, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha van botmixered, akkor gyorsabban […] Tovább

Marcipán waffel, goffri

Marcipán waffel, goffri Hozzávalók:          20 dkg nyers marcipán          3 dl tej          20 dkg liszt          1 csipet só          2 tojás          5 dkg cukor          5 dkg szeletelt mandula a sütéshez          olaj ELKÉSZÍTÉSE: A marcipánt kis darabokra vágjuk és a tejben elkeverjük amíg fel nem oldódik. A lisztet, a tojásokat, […] Tovább

Marcipán félholdak

Marcipán félholdak Hozzávalók: 20 dkg nyers marcipánmassza 7,5 dkg szitált porcukor 15 dkg hámozatlan, őrölt mandula 3 csapott teáskanál étkezési keményítő 1 tojásfehérje 3 dkg apróra vágott cukrozott citromhéj 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőr fél tasak citrom aroma porcukor Elkészítése: 20 dkg nyers marcipánmasszát 7,5 dkg szitált porcukorral, 15 dkg hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott […] Tovább

Marcipános szaloncukor

Marcipános szaloncukor Hozzávalók 15 darabhoz: 26 dkg marcipán 25 darab aszalt barack 20 dkg étcsokoládé Elkészítése: A marcipánt almareszelőn lereszeljük, az aszalt arackot apróra vágjuk. Összegyúrjuk a két alapanyagot, majd 1 cm átmérőjű kígyókat készítünk a masszából, és késsel 3-3,5 cm hosszú darabokat vágunk belőle. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, villára vagy fogpiszkálóra […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!