Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcssaláta

Gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: 1 közepes nagyságú alma (12,5 dkg) 1 kis mangó (25 dkg) 1 nektarin (7.5 dkg) 1 közepes nagyságú narancs (15 dkg) 1 kivi (50 g) 10 dkg eper 3 evőkanál citromlé 3 evőkanál narancslé vagy narancslikőr 3 dkg cukor 3 dkg hámozott, vagdalt mandula ELKÉSZÍTÉSE: Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházat eltávolítjuk. A […] Tovább

Kaliforniai gyümölcssaláta USA

Kaliforniai gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: 1 kg-nyi vegyes gyümölcs a mártáshoz 20 dkg krémsajt tej 2-3 evőkanál porcukor egy citrom leve pirított, durvára vágott mandula vagy dió ELKÉSZÍTÉSE: Ezt a gyümölcssalátát egész évben készítik Kaliforniában, a mártás hozzá ugyanaz, de a gyümölcsöt kedvük szerint váltogatják. 1 kg-nyi vegyes gyümölcsöt megtisztítanak, ha kell, feldarabolják, és összekeverve, behűtik. A […] Tovább

Gesztenye golyó 5

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg darált mandula 1 dkg kakaó 5 dkg tortadara vagy csokireszelék rum Elkészítése: A kész gesztenyemasszát egy kis rummal fellazítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a kakaót, majd habosra kiverjük. Vizes kézzel kis golyókat formálunk, beleforgatjuk a tortadarába vagy csokireszelékbe és mignon papírra tesszük. 1-2 órára behűtjük. Tovább

Mandulaparfé

Mandulaparfé Hozzávalók: 5 db tojás 15 dkg porcukor 6 dkg, mandula ½ rúd vanília 3/4 l tejszín Elkészítése: 5 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd teszünk bele vaníliát, 6 dkg héjazott, pirított apróra vágott mandulát, és háromnegyed liter kemény tejszínhabot. Kikent formában fagyasztjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.   Tovább

Extra mandulaparfé

Extra mandulaparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 2 dl tej 3 tojássárgája 10 dkg tisztított mandula 15 dkg porcukor 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítése: A mandulát 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy barna héját könnyen lehúzhassuk. Ezután teflonserpenyőbe szétterítve, világos barnára pirítjuk. Megdaráljuk, végül a darált mandulát mozsárba szórjuk és összezúzzuk. A tojássárgákat gőz fölött […] Tovább

Amarettini

Amarettini HOZZÁVALÓK: 20 dkg mandula 22,5 dkg cukor 2 tojásfehérje 1/2 teáskanál mandulaaroma Elkészítése: A sütőt 160oC-ra előmelegítjük. A mandulát 1-2 percre forrásban levő vízbe dobjuk, majd megszárítjuk és konyharuha között a héjat ledörzsöljük. Ezek után a mandulát egy sütőlapon 10-15 percig szárítjuk, de nem barnulni hagyjuk. A mandulát kevés liszttel beszórjuk és a cukor […] Tovább

Borzas eper

Borzas eper Hozzávalók: 60 dkg friss eper 20 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj 20 dkg fehér csokoládé ½ dl tejszín A díszítéshez: kókuszreszelék pirított, majd durvára őrölt mandula színes torta-cukordara Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk és papírtörlőre fektetve megszárítjuk. Az étcsokoládét a vajjal, a fehér csokit pedig a tejszínnel együtt gőz fölött folyósra olvasztjuk. Így […] Tovább

Citromos szívek

Citromos szívek Hozzávalók: a tészta: 3 tojássárgája 12 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 csepp citrom aroma 1 késhegynyi sütőpor hámozott, őrölt mandula a cukormáz: 10 dkg porcukor 1-1,5 evőkanál citromlé Elkészítése: Tészta: 3 tojássárgáját 12 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral addig verünk, amíg krémszerű masszát kapunk. 3 csepp citrom aromát, 1 késhegynyi […] Tovább

Kaiserschmarni

Kaiserschmarni avagy bécsi császármorzsa, ahogy Ferenc József szerette A császármorzsának semmi köze Napóleonhoz! Nagyon sok recept létezik, nehéz kiválasztani az igazit, illetve az igazán finomat. A lényeg, hogy liszt kell bele, bármit is írjanak más receptek. Ahol gríz szerepel a hozzávalók között, az már gríz-smarni (daramorzsa)! Sokan keverik a kettőt, pedig elég különbözőek. Hozzávalók:          […] Tovább

Meggyes császármorzsa Ch

Meggyes császármorzsa Hozzávalók (4 személyre): 5      tojássárgája 3      evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz 2,5   dl tej 15     dkg liszt 4      dkg darált mandula 3      tojásfehérje 1      üveg magozott meggybefőtt (720 ml) 2      evőkanál rum (vagy pálinka) 5      dkg vaj 2      evőkanál mandulaforgács Tipp: […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!