Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Málnás-csokis zucotto

Málnás-csokis zucotto Hozzávalók:  8 személyre 1 kész piskótalap 2-2-2 cl maraschino, narancslikőr és rum 10 dkg bevonó csokoládé 30 dkg tejszín 7,5 dkg málna vagy több 2,5 dkg kandírozott gyümölcs 5 dkg babapiskóta Elkészítése: Fóliát simítunk egy tálba, majd kibéleljük a piskóta kétharmad részével, végül meglocsoljuk az alkohollal. Felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt felverjük a […] Tovább

Málnapuding

Málnapuding HOZZÁVALÓK: 25 dkg málna 1 ½ dl víz 4 evőkanál porcukor 1 pohár joghurt 1 csapott evőkanál zselatin kevés kompótlé ELKÉSZÍTÉSE: 25 dkg málnát másfél dl vízzel 5 percig forralunk, majd leszűrjük, kihűtjük. Levéből egy dl-t elveszünk, ezt öt percig 4 evőkanál porcukorral keverjük, hozzáadunk egy pohár joghurtot, egy csapott evőkanálnyi, kevés kompótlében megáztatott, […] Tovább

Túrókrém málnával

Túrókrém málnával Isteni desszert jó sok tejszínhabbal, finom, piros, édes málnával Nyáron célszerű néhány doboz jó minőségű, érett málnát elrejteni a fagyasztóba, hogy téli, hideg napokon, amikor már alig várjuk, hogy a napsugarak felmelegítsék a levegőt, felhasználjuk valamilyen desszertbe egy kis lélekmelegítőnek. Hozzávalók 3-4 adagra:          25 dkg túró          1/2 ek tejföl          1-2 […] Tovább

Málnahabos mascarpone babapiskótával

Málnahabos mascarpone babapiskótával Hozzávalók: 25 dkg mascarpone 5 db tojás 4 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 30 dkg babapiskóta tej málna (tetszés szerinti mennyiségben) Elkészítése: A tojásokat kettéválasztom, a sárgájához hozzáadom a kétféle cukrot, majd alaposan kikeverem, és hozzáadom a mascarponét is. A fehérjéket kemény habbá verem egy kevéske porcukorral. A megmosott málnát leturmixolom, […] Tovább

Málna, eper, vagy ribizli krém 1914

Málna, eper, vagy ribizli krém Hozzávalók: 3 tojássárgája 12 dkg cukor ½ liter málna vagy eper, vagy ribizli ½ liter tejszín 5 lap zselatin Elkészítése: 3 tojássárgáját 12 dkg cukorral habosra keverünk és a fönt említett gyümölcsök bármelyikéből fél litert szitán áttörve szintén hozzákeverjük. Fél liter fölvert tejszint és 5 lap zselatint föloldva és átszűrve […] Tovább

Gyors banános csokikrém málnával

Gyors banános csokikrém málnával Hozzávalók személyenként: 1 banán 1 púpos evőkanál instant kakaópor (vagy 1 tk. hagyományos kakaópor + 1 tk. cukor, de ha akad egy kis ek. olvasztott csokoládé, akkor azzal is tökéletes) 7-8 szem málna Elkészítés: Szemérmetlenül egyszerű édesség, viszont csokiimádóknak kötelező kipróbálni. A banánt törjük össze villával – nagyon fontos, hogy nem […] Tovább

Málnazselés szaloncukor

Málnazselés szaloncukor Hozzávalók:          fagyasztott málna          méz          zselatinlap          Szerencsi sárga csoki a bevonáshoz Elkészítése: A málnát felengedem, majd kevés mézzel, hogy ne legyen túl édes felforralom. Ezt követően egy szitán átpasszírozom. Zselatinlapokat (arányt félve írok, mert nem mértem ki pontosan: 2 dl mézes málnavelőhöz 3 zselatinlap nagyjából) hideg vízbe áztatom 5 percre. […] Tovább

Túrófelfújt málnaöntettel

Túrófelfújt málnaöntettel Hozzávalók:          20 dkg túró          4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret)          14 dkg kristálycukor          4 dkg vaníliás cukor          csipet étkezési só          1 db citrom          5 dkg vaj          2 dl tejföl          1 ek. porcukor          20 dkg gyorsfagyasztott málna          1 kk. rumaroma          […] Tovább

Málna fagyi

Málna fagyi HOZZÁVALÓK: 2 dl tej 2 dl tejföl 15 dkg porcukor 30 dkg málna csipet só ELKÉSZÍTÉSE: A málnát turmixgépben összetörjük, szitán átpasszírozzuk (én gyümölcs centrifugával csinálom). A gyümölcs pépet a turmixgépben a tejjel és a tejföllel, cukorral, sóval habosra kavarjuk. Fagyasztás   Tovább

Málna-őszibarack lekvár

Málna-őszibarack lekvár Hozzávalók: 2,5 kg málna 1,5 kg őszibarack (hámozva, mag nélkül) 1+1 citrom leve 70+40dkg cukor opcionális: dzsemfix 3:1 Elkészítése: Két napos, gyakorlatilag két lekvárt főzünk, ugyanis különböző ideig kell főzni őket. Első nap barack előkészítése és főzése, illetve málna előkészítés. Másnap a két lekvár főzése majd egyesítése. (Ha fagyasztott a málna akkor kivesszük, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!